Taşgörmez: Özgür Düşünceler Demokratik Şekilde İfade Edilebilir

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Serhan Taşgörmez, insanların her zaman özgür düşüncelerini demokratik yollarla ifade edebilme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Taşgörmez, terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonların bütün ülke genelinde yapılmakta olduğunu hatırlatarak, hukuk devletinde üç erkten biri olan yargı eliyle yürütüldüğünü kaydetti. Taşgörmez, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılıkları ve tutuklama konusunu değerlendirip karara bağlayanın ise bağımsız Türk mahkemeleri olduğunu vurguladı.

Taşgörmez, konuyla ilgli yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını sonuna kadar savunan AK Parti'nin yargıya müdahale ettiğini iddia etmenin çok ciddiyetsiz bir hareket olduğunu vurguladı. Taşgörmez, açıklamasında şunları dile getirdi: '2002 yılında iktidara geldiğimizde 3 milyar 910 milyon TL olan sağlık bakanlığı bütçesi dört kat artırılarak 2011 yılında 14 milyar TL 'ye çıkartılmıştır. 2003 2011 yılları arasında 509 hastane ve ek binası, 1384 1. sağlık kuruluşu olmak üzere toplam 1893 yeni sağlık tesisi halkımızın hizmetine sunmuştur. Yapılan gelir testi ile gerçek hak sahipleri tespit edilecek olup, yeşil kartta yaşanan suiistimallerin bir benzerinin bir daha yaşamamasını önlemek içindir. '

Dünya ülkelerinin yüzde 24 'ünde zorunlu eğitimin 13 yıl olduğunu hatırlatan Taşgörmez, 'Üçüncü dünya ülkelerinde uygulanan kesintisiz eğitim 2012 Türkiye 'sine yakışmamaktadır. 2002 tarihinde AK Parti iktidara gelmeden önce ilköğretimde okullaşma oranı yüzde 91 iken bu oran 2011 yılında yüzde 98,5 'in üzerine çıkmıştır. Kız çocukların okullaşma oranı ise, 100 erkek öğrenciye karşı 88 iken bu oranda 100 erkek öğrenciye karşı 100.4 kız sayısına ulaşmıştır.” ifadelerine yer verdi.