Susuz Kalan Köye Teknik İnceleme

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreter Bilal Çelik, Başköy'ün su ihtiyacını karşılayan Akpınar kaynağının incelendiğini belirterek, “Başköy'ün su ihtiyacını karşılayan Akpınar kaynağının ne şekilde etkilendiği henüz netlik kazanmadı.

Susuz Kalan Köye Teknik İnceleme
İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları şu an devam ediyor. Suyun insan sağlığına uygun olması için her türlü tedbir tarafımızdan alınacak” dedi.Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Orhaneli İlçesi Başköyü ile ilgili olarak 3 aydır çeşmelerinden çamurlu su aktığı için içme suyu bulunmayan vatandaşların isyanı ile ilgili haberler üzerine İl Özel İdaresi Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy ve teknik ekipleriyle birlikte köyde incelemeler yaptığını söyledi.

Çelik, ekiplerin 20 Şubat 2012 tarihinde Başköy'e giderek su kaynaklarından kimyasal analiz yapılması için numune alındığını ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Laboratuarı'nın içme ve kullanma suları analiz raporundaki 23 Şubat tarihinde verilen değerlerin tahlilini yapıldığını kaydeden Çelik, “Elimizde bulunan tahlil raporunda herhangi bir olumsuzluk olmadığı, insan sağlığını tehdit eden bulgunun olmadığı anlaşılmıştır. Başköy'ün su ihtiyacını karşılayan Akpınar kaynağının ne şekilde etkilendiği henüz netlik kazanmamıştır. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları şu an devam etmektedir. Başköy'ümüzün suyunun insan sağlığına uygun olması için her türlü tedbir tarafımızdan alınacaktır. Şu an çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Kaynak: İHA