Suruçlu Üniversiteli Gençlerden Kitap Yardımı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde üniversitede okuyan Ömer Akat, Reşat Akbaş ve Ömer Övür, kendi imkanlarıyla başlattıkları kampanya çerçevesinde topladıkları kitapları ilçede ihtiyacı olan öğrencilere dağıttı.

Suruçlu Üniversiteli Gençlerden Kitap Yardımı
Ömer Akat, Reşat Akbaş ve Ömer Övür, topladıkları kitapları Suruç Lisesi Müdürü A. Aziz Elmascan'a öğrencilere verilmek üzere teslim etti. Okul müdürü Elmascan, 'Okulumuzdan mezun olup Çeşitli üniversitelerde okuyan bu öğrencilerimizin başlattıkları kitap toplama kampanyasından dolayı takdir ediyorum ' dedi

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan üniversiteli gençler ise, 'Yurt genelinde bulunan okulların hızlı gelişebilmesi için mekana, bilgiye, ekipmana ihtiyacı olduğu fikrinden yola çıkarak, özelikle gelişen dünyamızda ve Türkiye'de özelikle de Güneydoğu bölgemizde öğrencilerimizin kitap bulma sıkıntısı mevcuttur. Çağın gerçeklerine yabancı kalacağından ve bu duruma seyirci kalmak istemediğimiz için kitap toplama kampanyası başlattık. Kampanyamız bununla sınırlı kalmayarak devam edecektir. Birçokokulumuzun hala eksikleri var. Bizler kısıtlı imkanlarda okuyan öğrenci kardeşlerimize en büyük yardımı kitap ile yapacağımızı düşündük ve fakültelerimizde kitap bağışlarını almaya başladık. Hikaye, roman, masal, test ve çeşitli ders kitaplarından oluşan bin kitaba eriştik. Suruç Lisesi'nde okuyan öğrencilere verdik. Umuyoruz, ihtiyacı olan öğrenci kardeşlerimizin hepsi yararlanır ' diye konuştu.
Kaynak: İHA