Spor Salonunun Çatısı Çöktü

Tunceli'de iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle bir yatılı ilköğretim bölge okuluna ait spor salonunun çatısı çöktü Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Kentte bir süredir devam eden kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Aktuluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun spor salonunun çatısı çöktü.

Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, ''Tunceli'de uzun süredir etkili olan kar yağışı zaman zaman eğitimin aksamasına neden olduğu gibi dün gece yarısından sonra 166 öğrencimizin eğitim gördüğü merkeze bağlı Aktuluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun spor salonunun çökmesine neden oldu. Olayın gece yarısı meydana gelmesi nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Teknik elemanlarımızla yaptığımız ilk inceleme sonucunda salonda ağır hasar olduğunu tespit ettik, kullanılamaz durumda'' diye konuştu.

Spor salonuna şu için herhangi bir çalışmanın yapılamayacağını ifade eden Yurdakul, ''Havaların mevsim normallerine dönmesinin ardından detaylı bir şekilde salon incelenerek ayrıntılı teknik rapor hazırlayarak Bakanlığımıza gönderip görüş bekleyeceğiz. Bakanlığımız onarımı mı, yeni bir spor salonunun yapılmasını mı uygun görür bilemiyorum. Bakanlığımızın kararı doğrultusunda çalışma yürüteceğiz'' ifadelerini kullandı.

İl genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle spor salonunun son 1 aydır tedbir amacıyla öğrencilere kullandırılmadığı öğrenildi.
Kaynak: AA