Sivil Savunmayı Tatbikatla Öğrendiler

Sivil Savunma Günü dolayısıyla Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu'nda sivil savunma tatbikatı yapıldı.

Okul personeli ve öğrencilerin katıldığı tatbikata Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amirliği de iki itfaiye aracı ve personelleriyle destek verdi.

Tatbikatta sivil savunmanın önemi ve tedbirleri ile ikaz ve alarm işaretleri, sığınak ve sığınma yerleri, depremden yaralı kurtarma ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı gösterildi. Okulda ilk siren sesinin verilmesiyle öğrenciler sınıflarda sıra altına girerek kendilerini emniyete aldı. İkinci siren sesi ile tahliye çalışmalarına hız verildi. Okul bahçesindeki toplanma yerlerine ulaşan personel ve öğrenciler yaklaşık 50 saniyede tahliye edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ilk olarak okulun 2 'nci katındaki yaralıları kurtarmak için yangın aracı merdivenini kullandı. Tatbikat senaryosu gereği yaralanan ve bina içinde kalan yaralı öğrenciler, görevliler tarafından itfaiye aracından uzatılan merdivenle güvenli bir şekilde öğrencilerin alkışları arasında tahliye edildi.

Yangın, deprem, ikaz alarm ve tahliye tatbikatında son olarak öğretmen ve öğrencilerden bazıları temsili yangına yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü.


Okul Müdürü Süleyman Eski, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, 'Okul binası ve bahçesinde yapılan tatbikatta öğrencilere, yangın ve depremlerde ilk müdahale, alınacak önlemler ve korunma yolları hakkında bilgi verdik. ' dedi.

İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar ise amaçlarının savaşlarda, afetlerde ve büyük yangınlarda yaşanabilecek mal ve can kaybını en aza indirmek olduğunu ifade etti.