Sincan Belediyesi ve İş-kur'dan İstihdam Garantili Kurs Müjdesi

Sincan Belediyesi, İş-Kur, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastaları Yardım Vakfı (Hasvak) işbirliğiyle düzenlenen istihdam garantili ücretsiz hasta ve yaşlı refakatçi kursu işsiz vatandaşları meslek sahibi yapmayı hedefliyor.

Sincan Belediyesi ve İş-kur'dan İstihdam Garantili Kurs Müjdesi
Önceliği işsizlerin başvuruları oluşturacak olan 3,5 aylık kursta yaklaşık 100 kişi eğitim görecek.

Bu dönem buyunca günde 15 TL ücret ve kişi başına yapılacak sağlık sigortası ile kursiyerlere eğitim görürken para kazanabilme imkanı sağlanıyor. Bu süreçte kursiyerlere yaşlıların beslenmesinden tansiyon ölçümüne kadar bakımları ile ilgili gerekli olan bütün bilgiler veriliyor. Eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılar MEB onaylı sertifikaları ile huzurevleri, hastaneler, şefkat evleri ve yaşlıbakım merkezlerinde istihdam edilebilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 'Bu güzel proje, büyüklerimizin daha iyi bakılmasını sağlarken, işsizlik oranlarının daha da aşağılara çekilmesini sebep olacaktır. Böylelikle iki hayırlı iş için işbirliği içerisinde yeni istihdam alanı oluşturmaktan mutluluk duyuyorum ' dedi. Mart ayında eğitime başlayacak kurs için başvuru yapmak isteyenler, Sincan Belediyesi Tandoğan Kültür Merkezi'nden veya 271 17 77 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.
Kaynak: İHA