Siirt Valisi Çolak, Engelli Öğrencilere Moral Verdi

Siirt Valisi Musa Çolak, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Türk Telekom Çok Amaçlı Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Siirt Valisi Çolak, Engelli Öğrencilere Moral Verdi
Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Acar'dan bilgi alan Vali Musa Çolak, sınıfları tek tek gezerek, engelli öğrencilerle bir süre birlikte oldu. Valilik olarak engelli öğrencilerin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olduklarını belirten Vali Çolak, 'Toplumun en zayıf halkasını oluşturan engellilere sahip çıkmak bizim en asli vazifemiz. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. Engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim gördüğü bu merkezimizi de sık sık ziyaret ediyorum. Geleceğimizin bir parçası olan buyavrularımızın en iyi şekilde eğitim almalarını çok önemsiyorum. Hep birlikte bu öğrencilerimizi ellerinden tutarak ve sevgi göstererek topluma kazandırmalıyız ' dedi.

Sınıfları gezerken engelli öğrencilerin sosyal etkinliklerinde kullanılmak üzere kostüm istemesi üzerine Vali Musa Çolak, taleplerinin karşılanacağını ve Kültür Merkezinde de sinema keyfi yaşatacağını söyledi. Okul Müdürü Abdullah Acar ise, bazı malzemelere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, öğrenciler için grup işitme cihazı talep etti. Talepler konusunda il Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu'ya talimat veren Vali Musa Çolak, Ankara'da konuyu gündeme getireceğini ve bakanlıktan destek talebinde bulunacağınıifade etti. Türk Telekom Çok Amaçlı Eğitim Merkezi'nde; taşımalı eğitimle, görme, işitsel, otizm ve hafif düzeyde zihinsel engelli olmak üzere toplamda; 146 öğrenciye, 32 öğretmenle hizmet veriyor.

Kaynak: İHA