Sertifikalı Gassallar Göreve Hazır

Elbistan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa olarak kadınlara yönelik açtığı cenaze yıkayıcısı(gassal) kursunda 47 kursiyer mezun oldu.

HEM ve Elbistan İlçe Müftlüğü 'nün Elbistan 'da eksikliği büyük oranda hissedilen toplumsal bir amaca hizmet eden Kadın Cenaze Yıkayıcısı Kursu 'nda 32 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 59 kursiyerden 47 'si için bir sertifika töreni düzenlendi. İlçe Müftlüğü 'nde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, HEM Müdürü Nedim Önder, HEM Müdür Yardımcısı Cemil Karakuş, müftülük personeli ve kursiyerler katıldı. Belge töreni öncesi bir konuşma yapan ve kursun Elbistan 'da büyük bir eksikliği gidereceğini kaydeden İlçe Müftülüğü Rehber Vaizi İshak Seluk, ölümün bayan ve erkek ayrımı yapmadığını söyledi.

Seluk, 'Bizim insaniyet görevi ve dini bir sorumluluk olarak mevtayı ahret yurduna en güzel şekilde uğurlamamız gerekiyor. Bu uğurlamayı yaparken de cenazeyi yıkama ve kefenleme de bir vecibedir. Bu noktada erkekler cihetiyle bu vazifeyi yerine getiren pek çok kimse olmasına rağmen, bayanlar açısından bir sorun vardı. HEM 'le ortaklaşa yürüttüğümüz bu kursu Elbistan Müftülüğü Kuran Kursu hocamız Medine Erdoğan gerçekleştirdi. ' dedi. Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, kursun hazırlanmasında ve verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çelik, kurstan mezun olan kadınların Elbistan 'da kadın cenaze yıkamadaki eksikliği ortadan kaldıracağını kaydetti. Çelik, belge alanlara da hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve toplum yararına çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Programda son olarak bir konuşma yapan Elbistan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat 'ta bu kursun önemine değindi. Kursun önemli bir işbirliği ve ortak çalışma ürünü olduğunu hatırlatan Müftü Pat, “Bayan cenazesi olanlar, Müftülüğümüze müracaat ederek bizden talepte bulunurlar. Bu konuda mezun olan bayanlarımızın telefonları bizlerde mevcut olacak” şeklinde konuştu. Program, 32 saat süren kursun sonucunda başarılı olarak belge almaya hak kazananlara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.