Sensör Sayesinde Su Faturasından Yüzde 50 Tasarruf Ettiler

İnegöl Şükrü Nailipaşa İlköğretim Okulu, kurdukları sensörlü sistem sayesinde su faturalarında yüzde 50 tasarruf etti.

Sensör Sayesinde Su Faturasından Yüzde 50 Tasarruf Ettiler
Şükrü Nailipaşa İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan, İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile hayata geçirilen 'Geleceğe Bir Damla Su' projesi hedefine ulaştı. Okul Müdürü Özgür Gümüş, okulun ilçedeki en eski 4 okuldan biri olduğunu belirterek, 'Projemizin su tasarrufuyla ilgili sonuçları 2011 yılının aynı dönemiyle kıyasladığımızda 2011 yılının 1.fatura dönemi su tüketimimiz 910 metreküp, 2012 yılının 1. fatura dönemi su tüketimimiz 485 metreküptür. Sadece bir dönemlik fatura döneminde 425 metre küp su tasarrufu sağlandı. Sensörlü sistem sayesinde yüzde 50 su tasarrufu sağladık ' dedi.

Gümüş, yüzde 50 su tasarrufundan yaklaşık bin TL kar sağlandığına işaret etti.Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, projeye destek verdiklerini belirterek, 'Biz millet olarak öncelikle tuvaletlerimizin, lavabolarımızın, bahçelerimizin daha düzenli olmasını sağlıyoruz. Proje ile birlikte kirli eller ile musluk temasına son verildi. Okulların bahçelerinde öğrencilerin su içmesi için Osmanlı mimarisine uygun çeşmeler oluşturuldu. Projenin diğer okullara da yaygınlaşması konusunda her türlü desteğe hazırız ' dedi.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının 2011 yılında yapılan su tüketimleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, 'İnegöl merkezde bulunan İlköğretim Okullarında 2011 yılında toplam 80 bin 823 metreküp su tüketimi yapılırken, toplam kullanılan su tutarı 165 bin 178 TL'dir. 15 Ortaöğretim kurumunda ise 2011 yılında toplam 50 bin 52 metre küp su tüketimi yapılırken, kullanılan su tutarı toplam 102 bin 754 TL'dir ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA