Saadet Partililerden Taksim’de 28 Şubat Protestosu

Saadet Partisi İstanbul il teşkilatı, yıldönümünde 28 Şubat’ı Taksim’de protesto etti.

Kapatılan Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi bayraklarını taşıyan grup basın açıklamalarının ardından Cumhuriyet anıtı önünde de Refah Partisi bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saadet Partisi üyesi yaklaşık 500 kişilik grup yıldönümünde 28 Şubat darbesini protesto etmek için Taksim Meydanı 'nda toplandı. Kapatılan Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ile Saadet Partisi bayrakları ile 29 Şubat günü yayınlanan gazete manşetlerinin bulunduğu dövizler taşıyan grup, 'Hocaya sadakat şerefimizdir ', 'Mücahit Erbakan ', 'Efsane başbakan Mücahit Erbakan 'şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını İl Başkanı Selman Esmerer yaptı. Millet iradesine son müdahalenin üzerinden tam 15 yıl geçtiğini hatırlatan Esmerer, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı hükümeti olan 54. hükümete karşı yürütülen dış destekli çirkin kampanyalar, bu milletin tarihine kara bir leke olarak eklenmiştir.” dedi.

Milletin hür iradesiyle 1995 seçimlerinde Türkiye 'nin birinci partisi olan Refah Partisi 'ne yapılanların o zamana kadar demokrasi havariliği yapanların gerçek yüzlerini ortaya çıkardığını belirten Esmerer, kendilerini milli iradenin üzerinde görenlerin 27 Mayıs 1960 'ta, 12 Mart 1971 'de, 12 Eylül 1980 'de olduğu gibi 28 Şubat 1997 'de de sahneye çıktıklarını ve demokrasiye büyük darbe vurduklarını söyledi.

1991 seçimlerinde meclise ittifak ile girmiş olmasına rağmen, kısa zamanda milletin teveccühünü kazanarak önce 27 Mart 1994 'teki yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dâhil birçok ilde belediye başkanlıklarını kazanan Refah Partisi 'nin 1995 seçimlerinde Türkiye 'nin birinci partisi olması sonucu birilerini hem içerde hem de dışarıda rahatsız etmeye başladığını kaydeden Esmerer, “Eski bakanlardan Talat Halman'ın bir yazısında ifade ettiği, Refah Partisi'nin bölünmesi ve parçalanmasına dönük çağrısı karşılık buldu ve kapatılma süreci için düğmeye basıldı.” şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecini anlatan Esmerer konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Sonuç olarak, 28 Şubat 'ın “1000 Yıl” süreceğini iddia edenler bilmelidirler ki, biz buradayız ve kıyamete kadar burada olmaya devam edeceğiz ama sizler yıllar sonra bu milletin hafızasında milletin iradesine kasteden zavallılar olarak kalacaksınız. Gün gelecek devlet, milletiyle kaynaşacak ve herkes birbirini kucaklayacaktır. Devlet, millet, ordu, geçmiş, gelecek 74 milyon vatan evladının ortak buluşma noktası olacaktır. Biz inanıyoruz ki; bizler gemileri karada inşa edeceğiz, Allah denizi ayağımıza getirecek ve bugün geldiğimiz nokta itibari ile Muhterem Hocamızın ifadeleriyle 'Refah Partisi'nin kapatılmasının bu şanlı tarihimizde bir nokta kadar bile bir değeri yoktur.' Bizim buradaki varlığımız bunun en önemli ispatıdır.”

Grup basın açıklamasının ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde Refah Partisi bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.