Rize’deki Çağrı Merkezine 750 Kişi Daha Alınacak

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de Türk Telekom bünyesinde kurulan ve şu an 350 çalışanı olan AssisTT Çağrı Merkezi'ne 750 personel daha alınacağını açıkladı.

Karal, Fındıklı Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret ederek, ilin en büyük sorunlarından olan işsizlik problemi ile ilgili yeni iş alanları oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Bugün dünyada en büyük problemlerden birinin işsizlik olduğunu belirten Karal, “Bu konu üzerinde son günlerde çok ciddi adımlar atıyoruz. İlimizde yeni iş sahaları oluşturma ve istihdam sağlama gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Rize'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, sağ olsun ricamızı kırmadı ve daha önce yapılan 2 bin kişilik kadro tahsisini 3 bine çıkarttı. Dolayısıyla iş konusunda tamamı vasıfsız olan, maddi sıkıntı çekip 'acaba ben ne iş yapabilirim? 'diye düşünen işsiz kardeşlerimizin İş-Kur 'a müracaat etmesini istiyoruz. 'dedi.

Rize 'de, Türk Telekom bünyesinde kurulan AssisTT Çağrı Merkezi'ne personel alımı ile ilgili bilgiler veren Karal, “Şu an ki çağrı merkezi, yeni personeller almak için yeterli kapasitede değil. Yeni yapılacak olan çağrı merkezi binasıyla beraber şu an 350 'ye yakın kişinin çalıştığı bu merkeze 750 kişilik yeni personel istihdam edeceğiz. Bu sayıyla birlikte bin 'i aşkın kardeşimiz çağrı merkezlerimizde çalışacak.” diye konuştu.