Rektör Uluçam Uluslararası Konferansta Bildiri Sunacak

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 1 -3 Mart tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 'Exchange Sanat Eserleri Koruma ve Onarım Eğitimi ile Risk Yönetiminde Yenilikçi bir Girişim için Deneyim Alışverişi' başlıklı uluslar arası konferansa davet edildi.

Rektör Prof. Dr. Uluçam'ın bildiri sunacağı uluslararası konferans Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi'nde düzenlenecek. Konferans, Avrupa Birliği ve AB Sivil Toplum Diyalogu II Projesi 'Kültür ve Sanat' bileşeni çerçevesinde hayata geçirilen 'Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Bir Deneyim (Experirence For Change Within The Cultural Heritage Sector- (exCHange)' başlıklı projenin bir faaliyeti olarak düzenleneceği bildirildi.

Görsel- işitsel sanat eserlerinin korunmasında kamu farkındalığını da artırmayı amaçlayan konferansa Türkiye, İtalya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, müzeler ve diğer uluslararası kuruluşlardan (UNESCO, ICCROM, ICOM, E.C.C.O) uzman konuşmacıların katılacağı duyuruldu. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, 2 Mart Cuma saat 14.00'de başlayacak konferansın 4. oturumunda bildiri sunacak.