Protokol Arabaşı Yedi, Tel Helva Çekti

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Afyonkarahisar’ın kültür birikimlerini yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için protokol üyelerini arabaşı yemeği ve tel helva çekiminde buluşturdu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Başkanı Önder Çelik, geceye katılan tüm misafirlerine teşekkür etti. Çelik, kentin yöresel yemeklerini ve kültür birikimini unutturmamak için zaman zaman bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Altınkaya ile 85 yaşındaki Ahmet Hasçelik'in arabaşı yemeğini anlatmasından sonra Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri arabaşı sofrasına oturdu. Baklava dilimi şeklinde kesilen hamurları çiğnemeden ve çorbanın içine düşürmeden yeme tekniğini uygulamaya çalışan protokol üyeleri, neşeli dakikalar yaşadı.

Gecenin son faaliyeti ise tel helva çekimi oldu. 85 yaşındaki Ahmet Hasçelik 'in daveti üzerine tel helva çeken protokol üyeleri renkli görüntüler oluşturdu. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar 'ın örf, adet ve geleneklerini yaşatmak, kültür birikimini gelecek nesillere taşımak ve Afyonkarahisar 'ın marka bir kent olması yolunda çalışmalar yapan Afyonkarahisar Gelişim Platformu 'nun çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Balkanlıoğlu, platformun tüm üyelerini tebrik ederek, faaliyetlerinin her zaman destekçisi olduğunu vurguladı.

Afyon Konağındaki etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu 'nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.