Pazarcı Esnafından Başkan Türk’e Plaket

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası yönetimi, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’e pazarcı esnafına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Pazarcı Esnafından Başkan Türk’e Plaket
Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Türk 'ü makamında ziyaret etti. Mersin pazar esnafı olarak Akdeniz Belediyesi 'ne bağlı şekilde faaliyet gösteren meslektaşlarına yaptığı katkılardan dolayı Başkan Türk 'e ve belediye yönetimine teşekkür eden Oda Başkanı Kalkan, ziyaretin anısına Türk 'e bir de teşekkür plaketi verdi.

Pazarcı esnafının aileleri ile birlikte Mersin 'de büyük bir camia olduğunu belirten Fazıl Türk de çok fazla sayıda insanın geçimini pazarcılık yaparak sağladığını söyledi. Kentin sivil dinamikleriyle her zaman sıcak bir ilişki ve sıkı bir diyalog içerisinde olduklarının altını çizen Türk, “Çünkü bir kent, içinde yaşayan insanıyla bir bütündür. Kentin her unsurunu içine alan, yönetime halkı katan bir anlayışa sahibiz. Bu anlayış çerçevesinde hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bugün, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası 'nın ziyaretleri ve bizlere bir plaket vermeye layık görmeleri gurur vericidir. Çünkü emekçilerden aldığım plaket benim için onurdur” dedi.

Odaya kayıtlı olmayan pazarcıların bulunduğunu da hatırlatan Türk, “Pazarcılık, ailelerini de hesaba katarsak Mersin 'de 10-15 bin civarında insanın geçimini sağladığı büyük ve önemli bir sektör. Öte yandan, oda kaydı bulunmayan daha binlerce pazarcı var. Onların da en kısa zamanda kayıt altına alınacağına ve bu sıkıntının çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Kaynak: İHA