Otel Personeli Engellilere Akülü Araç Almak İçin Kapak Topluyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Büyük Anadolu Ereğli Otel'in kat personeli, topladıkları mavi kapaklarla özürlülere akülü sandalye almayı amaçlıyor.

Çalışanlar 8 bin kapağı kısa sürede tamamlayacaklarını umuyor.

Oteldeki temizlik personeli Yıldıray Kayıkçı, mesai arkadaşları Elif Şam, Aylin Yeşilyurt, Cem Erdoğmuş, Ersin Tam ve Meryem Mercan ile birlikte başlattıkları kampanyada ihtiyaç duyulan 8 bin kapağa yaklaştıklarını söyledi.


Oda temizliği sırasında mavi kapaklara çok sık rastladıklarını dile getiren Kayıkçı, “Daha önce de bu tür kapak toplayarak engelliler için akülü sandalye alındığını duyuyorduk. Bunun üzerine arkadaşlarımızla birlikte kapakları toplamaya karar verdik. Şu ana kadar 7800 adet kapak topladık. Bildiğimiz kadarıyla 8000 kapağa ulaştığımız taktirde bir adet akülü tekerlekli sandalye alınabiliyor. Bu sayede bir engellinin daha akülü sandalyesi olmasına katkı sağlamış olduğumuz gibi kapakların çevreye zarar vermesini önlüyoruz.Alacağımız akülü tekerlekli sandalyeyi öncelikle otele gelecek engellilerimizin hizmetinde kullanmayı düşündük. Ancak, ihtiyaç duyulduğu taktirde bağışta da bulunabiliriz. Bu konuda ilçedeki Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği 'nin kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdürdüğü kampanyayı biliyoruz. Gerekirse oraya da bağışta bulunabiliriz. İlk sandalyeyi aldıktan sonra kampanyamızı sürdüreceğiz.” dedi.


Büyük Anadolu Ereğli Otel Genel Müdürü İrfan Aktaş da personelin gösterdiği duyarlılığın kendileri gururlandırdığını belirterek, “İdare olarak biz de elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.” dedi.