OSMEK, Okuma Yazma Kursu Açıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, yoğun talip üzerine okuma yazma kursu başlatıyor.

Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) vatandaşa bir yandan 38 farklı branşta mesleki eğitim imkânı sunarken diğer yandan sosyal belediyecilik noktasında önemli bir adım atıyor. OSMEK Sorumlusu Güler Nalbant, ilçeden gelen yoğun istek üzerine okuma yazma kursu başlattıklarını söyledi. Nalbant, Emek Kültür Merkezi 'nde verilecek eğitimlere özellikle bayan kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar 'ın ilçede sosyal belediyecilik anlayışını hizmetleriyle yaygınlaştırdığına dikkati çeken Nalbant, 'OSMEK ile bugüne kadar binlerce insana ulaştık. Şimdi ise okuma yazma kurslarıyla bir kez daha toplumun önemli bir sorununa parmak basmak istiyoruz. Başkanımız Mustafa Dündar 'a verdiği destekten dolayı da teşekkürlerimizi sunuyorum. ' dedi.

Osmangazi Belediyesi merkez binasından ve Emek Kültür Merkezi 'ndeki kurs başvuruları için son başvuru günü 6 Mart olarak açıklandı. Haziran 'a kadar devam edecek kursu başarıyla tamamlayanlara okur-yazar sertifikası verilecek.