Orman Bölge Müdürlüğü’nde İşçi Eğitimleri Başladı

Kastamonu’da Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Fakültesi ve Orman Kooperatifleri Bölge Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği işçi eğitimi başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nde İşçi Eğitimleri Başladı
Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Orman Bölge Müdürlüğü olarak son zamanlarda bilim ve teknolojiyi daha yakından takip ettiklerini söyledi. Bu nedenle de eğitime de daha fazla önem verir hale geldiklerini kaydeden Şahin, “Bizden ürün alan kuruluşlar Avrupa 'da boy gösterir hale geldiler. Bu işimizdeki standartları daha yukarı çekmemizi gerektiriyor. Kaliteli bir işçilik, kaliteli bir üretim olmak zorunda. Artık balta sapıyla boylama olmayacak. Daday İşletmemizde FSC belgesi aldık., bu yıl da dört işletmemizde daha FSC belgesi almak için çalışmalar başlattık. Önümüzdeki yıl da inşallah hepsinde sertifikasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

2011 yılını baret yılı ilan edip baret dağıtıldığını hatırlatan Şahin, “Ancak toplum olarak bu tür şeylere alışık değiliz. Tek eksiğimiz koruyucu elbise giymememiz ve eğitimdir. Artık eski düzenden vazgeçeceğiz. İlerleyen yıllarda eğitimi olmayan, koruyucu elbisesi olmayan ve kullanmayan insanlar ormanda iş alamayacak. Biz sertifika alırken bunu taahhüt ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüzde yılda ortalama 7-8 kişi üretim kazalarında vefat ediyor. Çoğunun da sebebi kafaya dal çarpması. Bu nedenle koruyucu elbise giymeyen hiç kimseyi ormanda çalıştırmayacağız. Bunu sizin güvenliğiniz için istiyoruz ve bunu artık şartnamelere de koyacağız” diye konuştu. Bölge Müdürlüğü olarak üretimlerin 3 milyon metreküpe yaklaştığını ifade eden Şahin şöyle konuştu:“Köy nüfusları ise giderek azalıyor. Artık daha büyük firmalara, daha profesyonel çalışmalara doğru ilerliyoruz. Artık çalışanlardan sertifika isteyeceğiz. Eğitimin hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum.”Eğitime katılan işçilere temel ormancılık bilgileri, orman işçiliği, üretim işçiliği, damga, mesaha, boylama gibi konularda eğitim verilecek. Yaklaşık 70 işçinin katıldığı ve üç gün sürecek olan eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.
Kaynak: İHA