Org. Çevik Bir'e Suç Duyurusu

Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan'ın katılımları ile İzmir Buca ilçesindeki Orgeneral Çevik Bir Meydanı'nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Org. Çevik Bir'e Suç Duyurusu
Çevik Bir Meydanı'na gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ve partililer gerçekleştirilen imza kampanyasının ardından savcılığa gideceklerini ifade ettiler.

28 Şubat sürecinin 15. yıl vesilesi ile Orgeneral Çevik Bir Meydanı'na geldiklerini ve meydanın adının değiştirilmesi için ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan; şöyle konuştu: '28 Şubat süreci Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak tescil edilmiş, Cumhuriyet'in kuruluş değerlerine ve demokrasiye yapılan saldırının bir örneğidir. Bu vesile ile bu makus tarihi, yüce Türk milletine yaşatan darbe heveslilerine Alperenlerce seslenmekistiyoruz. Halka sırtını dönerek namlusunu halka çevirmesini, milletin iradesi üzerinde bir irade yaratma gayreti içerisinde olan bu kişileri tarih, millet ve vicdanlar affetmeyecektir. Görevimiz ise hafızalarımızı diri tutmak ve bu kişileri adaletin tecellisine bir an önce teslim etmektir '

Gürhan, 28 Şubat sürecinde yaşanan olayların peşinde olacaklarını dile getirdi. Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'nın da Post Modern darbenin psikolojik etkilerine güzel bir örnek teşkil ettiğini iddia eden Gürhan; sözlerini şöyle sürdürdü: '1997 yılında müslüman mahallesinde salyangoz satanlara bu vefa müstehak mıdır? Sen nerede şehit oldun da ölümsüzleşecek senin adın. Sen nerede gazi oldun da yükselecek şanın. Hangi cephede kumandandın bilinmez ama halka cephe aldığın da yürüdü tankın ' Çevik Bir'in görevi süresince Ermeni soykırımı ile gündeme geldiğini iddia eden Gürhan; şunları söyledi: 'Fransa Meclisinden liyakat madalyası alan Çevik Bir, 1997 senesinde de İngiltere'den iki madalya almıştır. Amerika'dan da liyakat madalyası almıştır. Dış devletler tarafından ne kadar el üstünde tutulduğu dikkat çekicidir ' Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazada düşen helikopterinin beynini söküp yok etme çabaları gösterenlere seslendiğini ifade eden Gürhan; 'Saklanbaç oynamayın. Sizi saklandığınız yerden çıkaracağız ' dedi

Çevik Bir Meydanı'na ismini halk tarafından verilmediğini ifade eden Gürhan; sözlerine şöyle devam etti: 'Halkın adını şehit koyduğu şerefli bir Türk askerinin adının bu meydanı şereflendirmesini ilgili makamlardan talip ediyor. Bu meydanın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıyoruz ' İmza kampanyasının ardından savcılıktan randevu aldıklarını söyleyen Gürhan; 'İmza kampanyasının ardından Çevik Bir için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA