Okul Aile Birlikleri Eğitimin Üçüncü Sacayağı

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, okul aile birliklerinin eğitimde üçüncü sacayakları olduğunu söyledi.

Gaziantep 'te 2011 yılı içerisinde kurularak faaliyet göstermeye başlayan Gaziantep Okul Aile Birlikleri Derneği(GOAB-DER) 'nin tanıtım toplantısına katılan Serin, burada okul-aile birliklerinin önemine dikkat çekti.

Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serin, okul-aile birliklerinin ilgili yönetmelikler çerçevesinde okullara, eğitime destek olmalarının çok önemli ve yararlı olduğunu dile getirdi. Serin, okul müdürleri ile okul-aile birliklerinin gerçekleştireceği işbirliklerinden okulların, öğrencilerin ve eğitimin kazançlı çıkacağını kaydetti. 2012 yılı Şubat ayı içerisinde yapılan değişiklikle yenilenen Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ni okullara ve velilere duyuracaklarını belirten Serin, GOAB-DER yönetiminin bayanlardan oluşmasının mutluluk verici olduğunu, derneğin yapacağı yeni ve güzel projelerle eğitimin 3. sacayağını tamamlayacağını ve Gaziantep'te eğitim algısının yükseleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Ortak Akıl Platformu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Özcan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sema Marangoz, GOAB-DER Başkanı Av. Filiz Oğuz ile ilçe milli eğitim müdürleri ile veliler katıldı.