Öğrenciler Okumak İçin Yürüdü

Şırnak'ın Balveren beldesi, Araköy, Geçitboyu, Dağkonak, Özveren ve Yoğurtçular köylerinde okumak isteyen 200'e yakın öğrenci minibüs ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Öğrenciler Okumak İçin Yürüdü
Balveren beldesinde bir araya gelen öğrenciler beldeden Geçitboyu köyüne kadar 5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek zamma tepki gösterdi. Aileler de çocuklarına destek vermek için yürüyüşe katıldı. Sefer Fidan isimli öğrenci zamların geri alınmaması halinde taleplerini dile getirmek için Şırnak Valiliği'ne kadar yürüyeceklerini söyledi.

Yürüyüşün ardından öğrenciler adına açıklama yapan Sefer Fiden, 'Bilindiği gibi Şırnak Balveren beldesi arası 10 kilometredir. Şimdiye kadar bu güzergahtaki gidiş gelişleriçin normal yolculardan 1lira 50 kuruş, öğrencilerden ise 1 lira alınmaktaydı. Bu ücret zamlanarak normal yolculardan 2 liraya, öğrencilerden ise 1 lira 50 kuruşa yükseltildi. Halktan habersiz ve halkın maddi durumu göz önüne alınmadan yapılan bu değişikliğin Balveren beldesinde ulaşım konusunda birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Biz Balveren halkı ve özellikle öğrenci inisiyatifi olarak bu faiz fiyatların bir daha gözden geçirilmesi ve artık gidiş geliş sürelerinin düzenli olması için buradatoplanmış bulunmaktayız. Bu ulaşım sorununun derhal çözülmesini talep ediyoruz ' dedi.

Öğrenciler okula bir gün süreyle gitmeyeceklerini ve minibüslerin yolcu taşımalarına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Kaynak: İHA