Of’ta Kurtuluş Coşkusu

Trabzon’un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Of’ta Kurtuluş Coşkusu
Kutlama programı sabah 09.30'da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı 'na çelenklerin sunumu ile başlarken, ardından İlçe Stadyumu 'ndaki törenlere geçildi.

Törende Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutan Vekili Ergün Sağlık ve Of Belediye Başkanı Murat Saral, stadyumu turlayarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Törende konuşan Of Belediye Başkanı Murat Saral, Of 'un kurtuluş mücadelesini anlatarak “Zor şartlar altında mücadele ederek bu güzel şehri düşmana teslim etmeyen atalarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Gençlere de seslenen Başkan Saral, “Bu ülke çok zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldi. Artık dünyada söz sahibi olan bir ülkeyiz. Bu ülkeye sahip çıkarak daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. O nedenle kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerin okunmasının ardından Halkoyunları ekipleri gösteriler sundu. Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan temsili kurtuluş mücadelesi ve yaşanan göçleri anlatan sahne öğrenciler ve halk tarafından büyük alkış aldı.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı 'nın düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutan Vekili Ergün Sağlık ve Of Belediye Başkanı Murat Saral tarafından verildi. Törenlere Of Protokolü ve halkın yanı sıra Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve dernek üyesi gaziler de katıldı. Törenin ardından Kaymakam Tuncay Sonel ve Belediye Başkanı Murat Saral tarafından gazilere öğle yemeği ikram edildi.
Kaynak: İHA