Nazilli Vergi Dairesi Ziyaretleri Sürüyor

27 Şubat-4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanan 23. Vergi Haftası nedeniyle, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun ve daire personeli Nazilli’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Nazilli Vergi Dairesi Ziyaretleri Sürüyor
Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun ve beraberindekiler, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Nazillili mükellefleri ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretin anısına Vergi Dairesi tarafından Kaymakam Okur, Başkan Alıcık ve mükelleflere çiçek ve plaket takdim edildi.Ziyarette konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Vergi haftası kapsamında Vergi Dairesi Müdürümüz ve çalışma arkadaşları Belediyemizi ziyaret ettiler. Artık geleneksel hale gelen Vergi Haftası, vergiyi alan ve vergiyi veren tarafların da bir araya gelmesi için yeni bir sebep oluşturmuştur. Kendilerine, Nazilli Belediyesi olarak teşekkür ediyorum. Vergi Haftası kapsamındaki faaliyetlerinin başarılı geçmesini diliyorum. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, Atatürk 'ün vergi dairelerinin girişinde yazılan çok önemli bir sözüdür. Tabii, kazancının nispeti gereği vergi ödeyen mükellefler de ayrıca toplumun örnek gösterilen insanlarıdır. Vergi, bizim için Atatürk 'ün de söylediği gibi kutsal bir değerdir. Gönül ister ki ülkenin ekonomik durumu her geçen gün daha iyi yerlere gelsin. Devletin en temel gelirlerinden birincisi olan vergi, aynı zamanda ülkeye hizmet edilmesi açısından en önemli kaynaktır” diye konuştu.

“GMSİ MÜKELLEFLERİMİZ İNTERNETTEN BEYANNAME VEREBİLECEK”

Ziyarette, tahakkuk ve tahsilâtların etkin bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun ise; “Mükelleflerimize daha iyi verebilmek için hizmet standartlarımız yükseltildi. Mart 2012 tarihinden itibaren GMSİ mükelleflerimiz vergi dairesine gelmeden şifre alarak internetten beyannamelerini verebilecekler. Hatta ödemelerini de kredi kartlarıyla internetten yapabilme kolaylığını yaşayacaklar. Bunu mükelleflerimize sunabilmenin mutluluğu içindeyiz” şeklinde konuştu.

“VERGİLER VATANDAŞA HİZMET OLARAK GERİ DÖNER”

Devletlerin vatandaşlarına hizmetleri vergilerden elde ettikleri gelirlerle yaptıklarına işaret eden Mehmet Okur ise; “Özelde Nazilli, genelde ise ülkemizin tamamında kayıt altına alınmamış kimse kalmasın. En büyük temennimiz budur. Tabii bu kültür ve anlayışla olacaktır” dedi. Ziyaretin sonunda ise Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, Kaymakam Okur 'a Vergi Haftası dolayısıyla yapacakları faaliyetleri anlattı. Akkoyun ve beraberindekiler kurum ziyaretlerinin ardından Oda ziyareti ve mükellef ziyaretinde bulunarak, vergi bilincini oluşturmak için uğraştıklarını, bu anlamlı hafta sayesinde düzenlediğimiz etkinliklerle de bu amaçlarına bir adım daha yaklaştıklarını ama asıl amaçlarının vergi bilincini daha üst seviyelere taşımak olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA