Moskova'ya Çıkarma Yapan DTİK Üyesi İşadamları, Nazım'ı Unutmadı

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Komitesi Rusya’nın başkenti Moskova’da ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin 'i makamında ziyaret eden iş adamları heyeti, Moskova 'nın tarihi Novodeviçye Mezarlığı 'nda Türk şairi Nazım Hikmet 'in mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

İşadamlarını makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Sezgin, “Siyasi ve ekonomik bakımdan Avrasya önemli bir coğrafya. Dolayısıyla bu tür çalışmalarınız çok önem arzediyor. Yapmış olduğunuz toplantı ve çalışmalarla ilgili bizleri de bilgilendirirseniz, raporlar şeklinde sunarsanız çok memnun oluruz, gereken yardımı sağlamaya da hazırız. Bölgeyi iyi takip etmek lazım” şeklinde konuştu.

Görüşmede DTİK Avrasya Komitesi üyeleri Rus Türk İşadamları Birliği RTİB Başkanı Ali Galip Savaşır, RTİB Başkan Yardımcısı Bozkurt Kaplangil, Çalkan Grubu Başkanı Mustafa Çalkan, DTİK üyesi Selçuk Yüce, Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın, Hazar Şirketi Genel Müdürü Adem Nural, TOPTİM Genel Müdürü Sabahattin Yavuz ve DTİK sorumlu koordinatörü Beğüm Balaban hazır bulundu.