Merve Kavakçı Yıllar sonra ilk kez Ferda Yıldırım'a konuştu

1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ancak başörtülü olduğu için yemin etmesine izin verilmeyen Merve Kavakçı uzun süren sessizliğini bozdu.

Merve Kavakçı Yıllar sonra ilk kez Ferda Yıldırım'a konuştu
Beyaz TV Ana Haber spikeri Ferda Yıldırım 'ın sorularını yanıtlayan Merve Kavakçı geçtiğimiz 12 yılı özetledi.

Yaşananların bir hukuk cinayeti olduğunun altını çizen Kavakçı çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

DEMİREL GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI

28 Şubat paneline katılmak için İstanbul 'a gelen Merve Kavakçı, başta kendisine ajanlıkla suçlayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in takındığı tutumu ve tavrı eleştirdi.

Kavakçı,” O olayda bir hukuk cinayeti işlendi. Hukuki ve ahlaki bir ayıp söz konusu, Meclis kürsüsü işgal edildi. Ben Demirel 'in görevini kötüye kullandığını düşünüyorum. Beni ajan ve provakatör olarak karaladığı için” dedi.

YAŞADIKLARIM BİR TRAVMA

Milletvekili seçildikten sonra TBMM'ye yemin etmek için gelen fakat kürsü direnişe maruz kalan Kavakçı, o dönem yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: ” Bazen Yaşanan travmatik hadiselerin üzereni kapatmak ve unutmak istiyorsunuz. Ebediyen hayatınızı değiştiriyor, öyle bir şey di bizim yaşadığımız. Bir sistem, rejim var sizin üzerinize buldozer gibi geliyor ve sizden bir kötü örnekleme çıkarmaya çalışıyor. O süreç ailemi ve çevremi de etkiledi. 12 yıl sonra acı da olsa hafif bir gülümse ile o günlerden bahsedebilmek sağlıklı bir şekilde bu işin içinden çıktığımızı gösteriyor.”

PSİKOLOJİK DESTEK ALMADIM

O günlerde yaşadığı travmayı atlatmak için psikolojik destek almadığını belirten Kavakçı,” Ailevi desteğim çok kuvvetliydi benim. Allah'a olan bağlılığım beni bu işin içinden çıkmam için iyi geldi” diye konuştu.

RABBİME HAVALE EDİYORUM

Yaşadığı bu süreçte etkisi olanlara sitem eden Kavakçı “Zamanı geriye çevirmek çok zor. Hak helal etmek o kadar kolay değil. Onu en yüce mahkemeye rabbimize havale ediyorum” dedi.

Ferda Yıldırım 'ın, Merve Kavakçı ile yaptığı röportajın tamamını, Perşembe akşamı Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Basın Kulisi programında izleyebilirsiniz.