Meclis Başkanı Çiçek: 28 Şubat Meclis İradesine Düşürülmüş En Kirli Leke

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 28 Şubat postmodern darbesinin TBMM'nin iradesine ve bunun üzerine düşürülmüş en kirli lekelerden birisi olduğunu söyledi.

Çiçek, Meclis'te Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla düzenlenen resim sergisinin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, katliamı lanetlediklerini ifade eden Çiçek, 'Türkiye'de ve Azerbaycan'da yaşayanlar aynı kökten gelen milletin fertledir. Dolayısıyla acımız bir, sevincimiz birdir. ' diye konuştu. Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: 'Başkalarının acılarına odaklanıp kendi acılarını unutanlar millet olma özelliğini yitirirler. Bunun altını kalın bir çizgi ile çiziyor ve bunun üzerinde her zaman durmamız gerektiğini ifade ediyorum. Elbette tüm insanlığın acısı acımızdır, ama kendi acılarımızı göz ardı ettiğimiz taktirde gelecekten de fazla bir şey bekleme imkanımız yoktur.Bu acılarımızı hatırlamamızın sebebi kin ve intikam için değildir. Birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, geleceğe olan umutlarımızı tazelemek içindir. Çünkü geçmişten ders alamazsak, geleceği sağlıklı bir şekilde inşa etmek gibi bir imkânımız yoktur. '

28 Şubat'ın yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Çiçek, 28 Şubat'ın millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine ve bunun üzerine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli leke olduğunu kaydetti.