Mazlum-der Üyelerinden Tanklı 28 Şubat Protestosu

MAZLUM-DER üyeleri, 28 Şubat sürecini, Sultanbeyli Meydanı'na getirdikleri minyatür tank ve yaptıkları tiyatro gösterisiyle protesto etti.

Mazlum-der Üyelerinden Tanklı 28 Şubat Protestosu
MAZLUM-DER üyeleri, 28 Şubat'ın 15. yıl dönümünde dönemde yaşananları protesto etmek amacıyla Sultanbeyli Meydanı'nda bir araya geldi. Burada sahnelenen tiyatro gösterisinde, üzerinde dönemin gazete manşetlerinin yer aldığı minyatür bir tank Sultanbeyli Meydanı'na getirildi. 28 Şubat sürecini organize eden askerleri temsilen üniformalı bir eylemci de tankın içinde yer aldı. Temsili olarak kışladan çıkan tankın etrafını saran eylemciler, ellerinde, 'Halkın vicdanı ' yazan kağıtlar taşıyarak tanka eşlikederek yürüdü. Daha sonra tank cezaevi yazan bir kağıdın arkasına gelerek durdu. 28 Şubat sürecinden günümüze kadar yaşananları anlatan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.

MAZLUM-DER Genel Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, 'Biz inancımıza göre yaşamak, baş örtümüzle, sakalımızla, doktor, avukat, müdür, genel müdür, vali, başbakan, cumhurbaşkanı olmak istiyoruz. Halksak, biz hak ettiğimiz zaman kimliğimizle her yerde olabilmeliyiz. Bunun önüne geçen her türlü engel, halkın özgür iradesinin üzerine vurulan bir prangadır. Bu prangaya, bu halk hiçbir zaman rıza göstermeyecektir ' dedi.

MAZLUM-DER avukatı Arife Gökkaya Dinç ise, yaşanan süreci protesto ederek, 'Sultanbeyli'de Müslüman halkı tahrik ettiler. Heykellerin dikilmesi ve yıkılması için ajanların dolaştığı, cami inşaatlarının yıktırıldığı, camilerin yıkılmak istendiği, inançlı halka karşı düşmanca tavırların sergilendiği, caddelerde tankların yürütüldüğü bu yerde, Sultanbeyli Meydanı'ndayız. Halkın inancına karşı bu savaşı protesto için, hafızamızı tazelemek ve çocuklarımıza, gençlerimize yaşanan bu haksızlıkları anlatmak içinburadayız ' diye konuştu.

Emekli BİR-SEN İstanbul İl Başkanı Musa Tekir ise, 'Bu eylem; 28 Şubat'ta burada, Sultanbeyli'de halkımızı tamamen ezmek için, yok etmek için o dönemde çıkan paşalar tekrar o yola yönlenmesinler diye düzenlendi. Bugünkü iktidara da sesleniyorum. Eğer paşalarla, subaylarımızla, bizim askerlerimizle, bizim evlatlarımızla bir olarak öyle bir şeyi yapmaya teşebbüs ederse kendisinin de aynı şekilde yok olacağı düşüncesindeyim ' ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA