Manisa'nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi Başlatıldı

Manisa Valiliği, ilin turizmde söz sahibi olması için ‘Manisa'nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi’ başlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen toplantı da 'Birlikte, inanırsak, çalışırsak, başarabiliriz' sloganı ile hazırlanan projenin tanıtımını yaptı.


Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada doğal, tarihi, kültürel ve beşeri zenginlikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olan ilin bunu hak ettiği şekilde kullanamadığını söyledi. Daşöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Marka kentten birisi olarak ilan edilen Manisa'nın bu potansiyelinin açığa çıkarılabilmesi için şehirde yaşayan herkesin el birliği ile bir seferberlik içine girmesi gerektiğini belirtti.


Daşöz, 'Böylesine, tarihi, doğal, kültürel ve beşeri zenginlikleri olan Manisa maalesef 'Turizm ili' olarak algılanmamaktadır. İlimizdeki hakim sektörler tarım ve sanayidir. Oysa Manisa'yı tarım ve sanayisinin yanı sıra bir turizm ili yapmak ta bizim elimizde. İnanıyorum ki bilinçli, kararlı, koordineli ve hedefe yönelik çalışmalarımızla Manisa, yakın gelecekte turizmde gerçek bir marka il haline gelecektir. ' dedi.


İldeki bu turizm potansiyelinin açığa çıkarılması için herkesin sorumlu davranması gerektiğine işaret eden Daşöz, 'Bu Manisa'da yaşayan herkesin asli görevi olmalıdır. Bu amaçla Valiliğimizce 'Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesini' başlatmış bulunuyoruz. Bu proje tüm Manisa'nın ve Manisalıların projesi olmalı ve topyekün bir seferberlik anlayışıyla uygulanmalıdır. Bu inanç, düşünce ve umutlarla tüm Manisalıları bu büyük seferberlikte birlikte rol almaya davet ediyorum. ' diye konuştu.

1 Mart 2012'den itibaren Manisa Valiliği öncülüğünde bütün mülki, idari, yerel, akademik, askeri, siyasi, mesleki, sivil ve özel kurum ve kuruluşlarla birlikte bu seferberliği başlatacaklarını bildiren Daşöz, Manisa'nın tarihi, turistik, kültürel değerleri ile kentin simgesi haline gelmiş ürünler hakkında da bilgiler vererek bunların proje içinde nasıl kullanılması gerektiğini söyledi.