Malatya Tarım Fuarı İstişare Toplantıları Başladı

Malatya'da 5-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan 6.Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na yurt dışından da katılımın olacağı bildirildi.

Malatya Tarım Fuarı İstişare Toplantıları Başladı
Malatya'da yayın yapan gazete ve televizyonların genel müdürleri, genel yayın yönetmenleri ile haber müdürlerinin katıldığı Öğretmenevi'ndeki Basın İstişare Toplantısı'nda konuşan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. olarak organize ettikleri Tarım Fuarı hakkında bilgiler verdi.

Nalçacı, 'Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. olarak, Tarım Fuarı'nın gerek Malatyamız, gerekse bölgemiz açısından çok önemli olduğunun farkındayız. Bölgemizin geçim kaynağınınönemli bir kısmının tarım ve hayvancılık olduğu ve bu anlamda teknolojinin çok daha fazla etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın bölgemizdeki 29 ilin tamamında, TSO'lar, Ziraat Odası Başkanlıkları, Tarım İl Müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Mühendisleri Odaları ziyaret edilerek bu illerdeki sanayici ve iş adamlarıyla da görüşme yapılmışve onların fuara katılımlarıyla alakalı gerekli adımlar atılmıştır. 6. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın uluslararası platforma taşınması için bölgedeki 29 ilin yanı sıra yurtdışı katılımın da sağlanması amacıyla; Hollanda, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Mısır, İran, Ürdün, Gürcistan Başkonsolosluklarıyla ve Ticari Ataşelikleriyle görüşmeler yapılmıştır. Bu ülkelerden katılımcı firma, ziyaretçi ve ülkelerin devlet erkanını getirmek için yapmışolduğumuz çalışmalardan olumlu sonuçlar almış olup konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir ' dedi.
Kaynak: İHA