Malatya'da 3 Yılda Bin 862 Yapı Ruhsatı Verildi

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geçen 3 yıl içinde bin 862 yapı ruhsatı düzenlendi.

Muhtelif semtlerdeki parseller için bin 813 imar durumu tanzim edilirken, 6 bin 410 meskenle bin 531 iş yerine 5 bin 442 yapı kullanma izin belgesi verildi.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır 'ın göreve geldiği günden bu yana yapılan başvurular doğrultusunda muhtelif semtlerde bulunan parseller için toplam bin 813 adet imar durumu tanzim edildi. Buna bağlı olarak bin 862 yapı ruhsatı düzenlendi. Bin 531 adet mimari proje kontrolü ile 4 bin 415 statik, mekanik, kat irtifak projeleri ve tadilat projelerinin kontrolü yapıldı. 5 bin 422 yapı kullanma izin belgesi düzenlenerek, 6410 adet mesken ile 1531 adet iş yerine yapı kullanma ruhsatı verildi.

Açıklamada, yapı kontrol servisi tarafından da 2009-2011 yılları arasında 815 ruhsatsız inşaat ile izinsiz başlayan basit tadilatların durdurulduğu, bunlardan 21 'inin yıkıldığı, 34 'ünün ise ruhsatlandırıldığı ifade edildi. Ayrıca belediye encümeni tarafından 143 yapı hakkında maili inhidam (çökme veya yıkılma tehlikesi bulunan yapı) kararı alındığı, bu yapılardan 127 adetinin yıkıldığı, 16 adet yapının yıkım sürecinin de devam ettiği aktarıldı.

Harita Servisi tarafından Malatya 'nın muhtelif bölgelerinde toplam 38 adet şuyulandırma işlemi yapıldığı, bunlardan 28 şuyulandırma işleminin tescil işlemlerinin tamamlandığı, 10 bölgenin tescil işleminin ise devam ettiği kaydedildi. Yapılan şuyulandırma işlemleri ile birlikte Güney ve Kuzey Kuşak yollarının Aşağıbağlar, Babuktu, Çarmuzu ve Kaynarca mahallelerindeki bölümlerine isabet eden kısımlarının mülkiyeti kamulaştırma yapılmadan terkini yapılarak, kuşak yollarının inşası hususunda önemli adımlar atıldı.

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilk defa asansörlerin, bakım, denetim ve kontrollerinin yapıldığı, Malatya merkezde 662 adet asansörün kontrol edildiği ve bunlardan uygun nitelikte olmayan 34 adet asansörün kapatıldığı bildirildi.