Liseliler İki Dakikada Okulu Tahliye Etti

Batman Petrol Lisesi’nde deprem kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sirenlerin çalmasıyla okulda bulunan öğrenciler tahliye edildi. Ardından itfaiye ekipleri çıkan yangını söndürdü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri de yaralılar ve mahsur kalan öğrencileri kurtardı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası çerçevesinde Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile Batman Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımı ile 'ikaz 've 'personel tahliye 'tatbikatları yapıldı. Tatbikat öncesi bütün sınıflara il afet ve acil durumun önemi ve herhangi bir afet durumunda neler yapılacakları hakkında bilgi verildi. Ardından sirenlerin çalmasıyla tahliye ve kurtarma çalışmaları başladı. Tatbikatta yaklaşık bin öğrenci ve 60 öğretmen, 2 dakika 10 saniye içinde okulu tahliye etti. Tatbikat öğrenciler ve çevre sakinlerince ilgiyle takip edildi.

Okul müdürü M. Şirin Ashi, yaptığı açıklamada, “Deprem, yangın gibi doğal afetlere karşı öğrencileri bilinçlendirme amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta, öğrencilere nerede nasıl davranması, ne yapması gerektiği konusunda bilgi verildi. Bu konularda bilinç ve duyarlılık oluşturuldu. Çok kısa sürede tahliye ve kurtarma işlemleri gerçekleştirildi. Bu bakımdan tatbikat amacına ulaştı.” dedi.

Tatbikatta görev alan öğrenciler ise ilk defa okulda doğal afetler ve kurtarma ile alakalı ciddi çalışmalar yürütüldüğüne şahit olduklarını belirterek, idareci ve öğretmenlere hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler.