Liseli Emine'nin Katil Zanlısına Müebbet Hapis Kararı Çıktı

Manisa 'nın Alaşehir ilçesinde, geçen yıl öldürülen lise öğrencisi Emine Çetin'in (17) cinayet zanlısı olarak yargılanan Kazım Bozyel (27) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Liseli Emine'nin Katil Zanlısına Müebbet Hapis Kararı Çıktı
Emine Çetin'i hunharca öldürdüğü iddia edilen Kazım Bozyel'e, 16. duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Kazım Bozyel, yakınları ve Emine Çetin'in annesi, babası, ağabeyi ve yakınları katıldı. Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen Kazım Bozyel'e, karakolda verdiği ifade, hapishanede yazdığı mektup ve tatbikattaki duruşlarından cinayeti işlediğine karar verildi. Mahkeme, Kazım Bozyel'i ağırlaştırılmış müebbet cazasına çarptırdı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Alaşehir Adliyesi çevresinde, Manisa M Tipi Cezaevinden getirilen sanık yine aynı cezaevinegötürüldü.

OĞLUMUZ GİBİ BAKARDIK

Anne Yıldız Çetin, can damarının gittiğini belirterek şöyle konuştu: 'Bir evlat kolay mı dünyaya geliyor. Kazım mahkemede 'ben yapmış olsaydım kendimi kemerle tavana asardım, annem babam gibiydi, niye yapayım' diyor, Biz ona ne yaptık. Neden saklıyor benim kızımı öldürdüğünü, nedeni bile yok kızımın öldürüldüğünün, ölüm nedeni bile yok. Benim hayatımda Emine'den başka bir şey yok, ona kavuşmaktan başka bir şey beklemiyorum. Mezar taşlarını öpmekten başka bir şey yapamıyorum, mezar taşlarını öpüyorum amaonun kokusu gelmiyor, toprak kokusu geliyor ' Emine Çetin'in avukatı Adnan Özdişçi de, kararla ilgili şunları söyledi:

'Sanık her ne kadar karakol aşamasında,savcılık huzurunda ve mahkeme huzurunda ve ayrıca göndermiş olduğu ikrar mektuplarını inkar cihetine gitti ise de mahkeme doğru kararı verdi. Sanığın iddia ettiği olaylardaki çelişkiler, olay mahallini görmeyen bir insan tarafından ortaya konması mümkün değil, dolayısıyla sanığın cinayeti işlediği açık. Mahkeme 16.celsede konut dokunulmazlığı ihlas suçundan, suçlu gördü,eylemi sabitgördü,ayrıca cinayet dosyasından da ağırlaştırılmış müebbet hapis cazasıyla cezalandırdı. Ayrıca mahkeme herhangi bir sebeple indirimleri de uygulamadı.Kararın yerini bulduğu kanaatindeyiz. Sanık her ne kadar suçlamaları inkar etsede mektup,ikrar ve toplanan deliler sanığın eylemi şlemesi sabit görüldü.Keşif ve deliller suçun işlenmesini sabit bir noktaya getirdi.Suçu ikrarlara göre sabitti. '

OLAY 13 AĞUSTOS GÜNÜ YAŞANMIŞTI

Altı yıldır Emine Çetin'in babasının marketinde çalışan Kazım Bozyel olay günü Emine'nin annesi Yıldız, yengesi ve abisi Musa bağa gittikten sonra marketin güvenlik kamerasını devre dışı bırakarak üst katta temizlik yapan Emine Çetin'in yanına giderek zorla birlikte olmak istedi.Bir süre boğuştuktan sonra kızın başına önce sopayla sonra ütüyle vurarak baygın hale getirdi,boğazını yemeniyle sıktı.Daha sonra rastgele bıçak darbeleriyle kızı 10 yerinden bıçakladı.Cinayeti işledikten sonra markete inipçalışmaya devam eden Bozyel,cinayetin bulunduğu sıralarda da diğer market çalışanlarıyla birlikte üst kata çıkarak yardımcı olmaya çalıştı,fakat hastaneye götürmeden olay yerinden ayrıldı.Daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürülen zanlı, ifadesi alınıp bırakıldıktan sonra ikinci gözaltına alınışında suçunu itiraf etmişti. Olay Sarısu Mahallesi Atatürk Bulvarında işlenmişti.
Kaynak: İHA