Küre’de İkaz Alarm Tatbikatı Yapıldı

28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle Kastamonu’nun Küre ilçesi Çok Programlı Lisesinde kırmızı ikaz alarm tatbikatı yapıldı.

Küre’de İkaz Alarm Tatbikatı Yapıldı
Bu tatbikat hava saldırısı ve radyoaktif serpinti tehlikesine önlem alınması amacıyla Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri Nagihan Tulum ve Hakan Demirel öncülüğünde gerçekleştirildi.Kırmızı ikaz alarmının bitiminde Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri Nagihan Tulum ve Hakan Demirel, öğrencilere Sivil Savunma Günü 'nün önemi ve yapılan tatbikatların amaçları hakkında bilgi verdi.

Sınıf öğretmeni Nagihan Tulum 'un beyaz ikaz alarmı olan “Tehlike Geçti” uyarısıyla birlikte tatbikat başarıyla tamamlandı.Küre Çok Programlı Lisesinde saat 14.00 'de sarı ikaz alarm zilinin çalmasıyla öğrenciler hazırlıklarını yapıp, derhal sıraların altlarına ve sırtlarını camlara dönük olarak kapandılar. Kırmızı ikaz alarm zilinin çalmasıyla eksikler tamamlanıp tahliye başladı. 5 dakika gibi kısa bir sürede sığınakta toplanarak tahliye başarıyla tamamladılar.Küre Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Ayhan Çavuş, “İkaz-Alarm işaretlerini tanımak, tanıtmak ve alınacak tedbirleri bilmek, olağanüstü hal ve savaş durumundan en az zararla çıkmamızı sağlayacaktır” dedi.
Kaynak: İHA