Küçük, İlçe Gündemini Değerlendirdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Küçük, İlçe Gündemini Değerlendirdi
Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, ilçede özellikle trafik açısından çok büyük sorunların yaşandığını belirtti. İlçede özellikle Erdemir Caddesi'ndeki celplerin dolu olması nedeniyle halk otobüslerinin yol ortasında indir bindir yaptığını belirten Küçük, “Ereğli'de taşımacılık yapan halk otobüslerinin Erdemir Caddesi'nde ceplerin dolu olmasından dolayı indirme ve bindirme yapamıyorlar. İndir bindirler yol ortasında yapmak zorunda kaldıklarından mecburiyetten dolayı trafik akışını durdurmak zorunda kalıyorlar' dedi.

Erdemir Caddesi'nde ve diğer işlek caddelerdeki ceplere iş yeri sahipleri araçlarını çekmelerinden dolayı Halk otobüslerinin ister istemez yol ortasında durarak indir bindir yapmak zorunda kalıyor. Emniyet güçlerinden sürekli yardım talep ediyoruz. Erdemir Caddesi'ne bir görevli tahsis edip trafik akışını zor durumda bırakmamaları için bizlere yardımcı olun diyoruz. Bu isteklerimize bazen cevap veriyorlar. Fakat trafik polisi arkadaşımız bir kaza ya da asayiş olayından dolayı caddeyi terk etmek zorunda kalıyor. O zaman işte yine başa dönüyoruz. Emniyet Müdürlüğü personeli yetersiz o yüzden size yeterli kadar yardımcı olamıyoruz diyor. Hak vermemek elde değil ama bizde sürekli akıcı trafiğin Ereğli'de oluşması için çaba sarf ediyoruz. Bu sorun pazar yerinde de bu şekilde” dedi.

Çetin Apatay bulvarı bölgesinde toplu taşıma yapan araçlar için celp ve durakların olmadığını ifade eden Küçük, ”Asıl sorunu alt yol dediğimiz Çatin Apatay Bulvarı bölgesinde yaşıyoruz. Alaplı, köy arabaları, Gülüç araçları bu yoldan geçiyor. Bu yol üstünde hiç cep yok. Halk otobüsleri ve köy araçları yolcu almak ve indirmek için girebileceği cep olmadığından yol ortasında indir bindir yapmaktadırlar. Ayrıca bu bölgede cumartesi pazarı kurulduğunda zor durumda olan trafik akışı tamamen felç oluyor. Pazara gelen vatandaşlar araçları park edecek otopark olmamasından dolayı araçları ana yol boyuna bazen üç sıra halinde park ediyorlar. Bunun yanında Alaplı, Gülüç Halk otobüsleriyle köy arabaları da bu bölgeden yolcu almak için durduğunu düşündüğünüzde trafik işlemez hale geliyor” diye konuştu.

Karayollarının, Devrek yol yarımından Ömerli ve Potbaşı arasındaki yolu belediye'ye devir etmesi gerektiğini belirten Küçük şunları söyledi:“Devrek yol ayrımından Potbaşı dediğimiz Gülüç Köprüsü arası ile Devrek yol ayrımından Ömerli'ye kadar olan yolun derhal karayolları tarafından Ereğli Belediyesine devir etmesi lazım. Bu yolların sorumluluğunu, bu yoları asfaltlayıp düzenleyip teslim etmesi lazım' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;'Bu yol güzergahlarında da çok büyük sorunlar ve sıkıntılar mevcuttur. Bu yol güzergâhlarında da yeterli cepler ve duraklar bulunmamaktadır. Kepez Yolunda asfaltın 5 santimetre yıpranma payı var ama yıllarca bu yapılmadı. Yıpranma payları karayolları tarafından yapılıp teslim edilmesi gerekmektedir. Geçtiğimiz Kasım ayında Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan ile görüştüğümüze her iki güzergâhında asfaltının biteceğini söylemişti. Ama o zamandan bu zamana kadar olan süreçte her hangi bir çalışma yapılmadı bekliyoruz. Tamam, şu aralar yoğun kış şartlarından dolayı yollarımız çok bozuk. Bozuk yollardan dolayı araçlarımızın ön takımları ve yürüyen aksamları hep hasar görüyor. Ama en kısa zamanda yollarımıza asfalt dökülüp, cep ve durakların yapılıp Kdz. Ereğli Belediyesine teslim edilmesi lazım.” Ereğli'de ki trafik sorunun ancak yapılacak olan iki yeni çevre yolu ile çözülebileceğini ifade eden Küçük, sözlerine şöyle sürdürdü:“Ereğli'ye çevre yolları yapılması lazım. Bu yolların birincisi Merve Altından girecek, Ören Köyden çıkacak. Diğeri de Kestaneci Köyünden başlayıp radardan devam eden Kandilliye kadar olan güzergahı kapsayan bir çevre yolu. Bunları da merkezi iktidarın hükümetin yapacağı projelerdir. Bu iki çevre yolu yapıldığında Ereğli daha geniş alana yayılacak, hem de bu bölgedeki arsa fiyatları yükselecek' diyerek'İstanbul'dan gelip Zonguldak güzergâhına gidecek vatandaşlarımızın yoğun Ereğli trafiğine takılmadan gitmeleri sağlanacak. Bu gerçekleştiği zaman Kepez Yolunda trafik rahatlayacak, o istenmeyen kazalar ve olumsuzluklar yaşanmayacak. Ereğli'nin şehir içi trafiği rahatlayacak. Özellikle Ukrayna veya diğer ülkelere giden Ro-Ro gemisi için gelen TIR ve uzun araçlar hiç sıkıntı yaşamadan Merve Altından çevre yoluna girecek ve doğruca Zonguldak'a ulaşmış olacak. İlçe trafiği de bu araçlardan dolayı rahatlamış olacak diye düşünüyorum.”AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'dan Ereğli olarak büyük hizmetler beklediklerini ifade eden Küçük, 'Milletvekilimiz prof. Dr. Ercan Candan'a ilçenin trafik sorunları anlatarak çözmesi konusunda kendisinden arzlarımız oldu. Sorunlarımızın bazılarını derhal çözdü. Bunların başında Sanayi Çarşısı önündeki yolun kapatılması, Sevgi Barış ve Dostluk Düğün salonunun önündeki, Kepez yolunda yolun açık taraflarının kapatılması isteklerimizi yerine getirerek kapılmasını gerçekleştirdi. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz” dedi.

Ereğli'ye mutlak suretle MOBESE sisteminin kurulması gerektiğinin altını çizen Küçük, “Buradan tekrar milletvekilimize sesleniyorum. Bize bu konuda yardımcı olun. Türkiye'de çok daha küçük ilçelerde kamera sistemleri kurularak hizmete açıldığı halde yüz bin insanın yaşadığı Ereğli'de kamera sistemi yok. Gerek araç hırsızlığı olmak üzere tüm vatandaşlarımız kamera sistemlerinin kurulu olmamasından dolayı büyük sıkıntılar çekmektedir. İlçemizde kamera sistemleri biz an önce kurulmalı ve hayata geçirilmeli. Bu sadece hırsızlık konusu değil, kavşakta beklerken bir araç gelip kırmızı ışıkta son sürat geçiyor ve insan hayatını tehlikeye atabiliyor. İşte bunların önlenmesi için kamera sistemleri hayata geçirilmesi gerekir. Burada milletvekilimize büyük iş düşüyor. Biz Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bundan altı yedi yıl önce bin 500 TL verdik. Ereğli'de bir hesap açıldı ve bizler bu hesaba bin 500 TL Türk yatırdık. Bizim gibi bir kurum para yatırdı ama ondan sonraki süreçte ne oldu paralar nereye gitti bizde bilmiyoruz. Emniyet müdürlüğü bu konu ile ilgili şimdiye kadar her hangi bir açıklama da yapmadı. Paraların akıbeti ne oldu onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Zonguldak genelinde ki odaların yaşadıklarını sıkıntıları da dile getiren Küçük şöyle konuştu:'Zonguldak'ta 32 oda var. Bu odaların birçoğu kiracı. Birçoğu da genel sekreterlerinin maaşlarını ödeyemiyorlar. Biz faizleriyle birlikte 450 bin Liraya yeni hizmet binamızı satın aldık. İki dönemde 70 ve 250 bin Liraya iki vinç aldık. Yaptıklarımızın hepsi toplumun menfaatleri içindir. Odamız üyeleri için Minibüsçüler yapı Kooperatifi ve Taksiciler yapı Kooperatifi kurarak 26 ve 36 olmak üzere 62 şoför esnafını ev sahibi yaptık. Çevre düzenlemeleri tamamlandı ve evlerin hepsinin önü açık. Ereğli'de kaç tane oda var ve bu odalar neden böyle bir girişim yapmazlar. Bizden çok daha güçlü odalar var, aynı duyarlılığı onlardan beklemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Bizler odamız üyelerinin her türlü derdine sorununa çare olmak için gece gündüz kafa yoruyoruz.” 2012 yılının gerek Zonguldak gerekse Ereğli açısından iyi geçmesini temenni ettiklerini ifade eden Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:“Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak 2012 yılında gerek siyasilerden gerekse yerel yönetimden beklentilerimiz vardır. Siyasilerden beklentimizin başında Devrek Yol ayrımı ile eski Gülüç köprüsü arasındaki yol ile yine Devrek Yol Ayrımından Ören Köyüne kadar olan yolun yıpranma payı asfaltlanarak, durak ve cepleri yapılarak Ereğli Belediyesine devir edilmesi, İki çevre yolunun yapılarak hizmete açılması siyasilerden beklentilerimizdir. Yerel yönetimden de beklentilerimizin başında alt yol olarak tabir edilen Çetin Apatay Bulvarındaki yolda durak ve ceplerin yapılması, acemi sürücü sınavları için uyarı tabelalarının asılması olarak sıralanabilir. Ereğli Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğünden de halk otobüslerine tahsis edilmiş indir bindir ceplerinin özel araçlar tarafından işgal edilmesinin önlenmesinde yardımcı olmaları konusunda destek bekliyoruz. Bunlar gerçekleştiğinde ilçemizde sorunsuz trafik akışı sağlanır diye düşünüyorum.”
Kaynak: İHA