Kozan'daki Baraj Faciası

Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Barajı'nda tünel kapağının patlaması sonucu 10 arkadaşıyla suda kaybolan kamyon şoförü Necmettin Karayiğit'in Malatya'daki ailesi, oğullarının cenazesinin bir an önce bulunmasını bekliyor.

Kozan'daki Baraj Faciası
Malatya'nın Akçadağ ilçesi Gölpınar köyünde oturan baba Ahmet Karayiğit (45), oğlunun son çalıştığı şantiyede 2 ay önce işe başladığını belirterek, olayın öğle yemeği sonrasında meydana geldiğini ve oğlunun patlama esnasında kamyona kum yükletmek için sırada olduğunu ve fark ederek kendisini dışarı atmasına karşın suda kaybolduğunun kendisine anlatıldığını söyledi.

Baba Ahmet Karayiğit, 'Oğlum 2 aydır orada çalışıyor. Mümkünse bir an önce bulunmasını istiyoruz. Oğlum kamyon sürüyordu. Evli ve 2 erkekçocuğu babası. Olay yerine gittik. Olayı televizyonda görünce gittik. Barajdan su boşalmış ve altında kalmış. Bulunmasını bekliyoruz. Olay günü saat 13.30'da yemeğe gitmişler. Yemek sonrası işin başına gelmişler. Kepçe kamyonları dolduruyormuş. Öndeki arkadaşı çıkış yapmış, sonra benim oğlum, kamyonla kepçenin önüne gitmiş ki, aracı doldursun baraj birden patlamış. Tabi suyun içinde kakmış. Aracın üzerine çıkmış, biraz yüzmüş ama daha sonra suda kaybolmuş. Ondan sonra haber alamadık. Gitti işte ' şeklinde konuştu.

Acılı baba, oğlunu cenazesinin bir an önce bulunarak kendilerine verilmesini istedi.
Kaynak: İHA