Kızılay Tır'ı Silifke'de

Mersin'den yola çıkan Kızılay TIR'ı Silifke Atatürk anıtı yanında gönüllü kan bağışçılarından kan topladı.

Kızılay Tır'ı Silifke'de
Silifke Kızılay Şube Başkanlığının desteğiyle Kızılay Mersin Bölge Müdürlüğü'nden 1 doktor ve 3 hemşire, 1 yardımcı destek personeli, 1 şoför ve 1 Kızılay gönüllüsünden oluşan ekiple Silifke'ye gelen Kızılay TIR'ı, Atatürk Anıtı yanında duyarlı vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.Silifke Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren ve ekibine sağladıkları destekten dolayı teşekkür eden Kan Bağış Merkezi Doktorlarından Muhammet Tek, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu, yapılan kan bağışında da insanı bedenen ve ruhen huzurlu yapacağını kaydetti.

Silifke'de 1 gün boyunca 100 ünite kan almayı hedeflediklerine ve kan bağışları sayesinde birçok insana hayat verildiğini, bu bakımdan sağlıklı olan herkesin kampanyaya katılması gerektiğini belirten Dr. Tek, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabileceğini, bağışlanan kanlarda da insana hayat verildiği gibi, bağışçıların kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıdığını söyledi.Kan bağışında kan hücrelerinin yenilendiğini, bunun da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağladığını ifade eden Tek, kan verildiği zaman kan yapan organların uyarıldığını ve kan yapmaya sevk edildiğini, kan hücrelerinin yenilendiğini, insanın psikolojik olarak rahatladığını, kendini huzurlu hissettiğini belirtti.Kan bağışında bulunanlara kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testlerinin yapıldığını vurgulayan Dr. Tek, 'Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır.

Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler ' dedi
Kaynak: İHA