Kerimov, İngiltere Savunma Bakanı Hammond’ı Kabul Etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Taşkent’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı köşkü Aksaray 'da gerçekleşen görüşmede taraflar, ikili ilişkileri ve Afganistan ağırlıklı bölgesel güvenlik meselesini ele aldı. Özbekistan 'ın komşusu Afganistan 'da barış ve istikrarın sağlanılması amacıyla mevcut imkânlarını seferber ettiğini dile getiren Kerimov, bölge barışı ve istikrarı yarına olan çabaların destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kerimov, İngiltere Savunma Bakanı Hammond 'ın Taşkent 'e yaptığı bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinin bundan sonraki süreci için de ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.

Yerel basının sadece görüntü almasına müsaade edilen görüşmede, tarafların, 2014 itibariyle Afganistan 'dan çekilecek ABD ve NATO öncülüğündeki koalisyon gücünün Özbekistan üzerinden intikali meselesini de müzakere ettiği belirtildi. Meselenin detayına ilişkin bilgi verilmedi.


Özbekistan Savunma Bakanı Kobul Berdiyev 'in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin kapsamlı görüşüldü belirtildi.