Kartepeli Kooperatifçiler Birleşme Kararı Aldı

Kartepe İlçesi’nde toplu taşıma işi yapan kooperatif yetkilileri tek çatı altında birleşmek için gerekli çalışmaları gözden geçirdi.

Kartepeli Kooperatifçiler Birleşme Kararı Aldı
Kartepeli otobüs kooperatif yetkilileri öncelikle paralı binişi kaldırarak kent karta geçecek. Havuz sistemine geçecek kooperatifler daha kaliteli hizmet hedefiyle doğalgazlı araçlarla yolcu taşımacılığına soyunacak.SS 80 Nolu Birleşik Kartepe Otobüşçüler Kooperatif binasında toplanan ilçenin 10 otobüsçü kooperatifinin tek çatı altında birleşme için yapılacak çalışmaları masaya yatırdı.

Derbent Kooperatifinden Hakan Bekil, Köseköy Kooperatifinden Musa Karabalık, Suadiye Kooperatifinden Osman İlhan, Uzuntarla Kooperatifinden Cevdet Karahan, Eşme Kooperatifinden Cemil Kurt, Sarımeşe Kooperatifinden Maksut Gerboğa 'nın hazır bulunduğu toplantıda birleşme için izlenecek yol belirlendi.Kartepe bölgesindeki kooperatif yetkilileri birleşerek tek çatı altında toplanma için gerekli çalışmaların uyum içinde yapmak istediklerini ifade ettiler. İlk etapta paralı binişleri kaldırarak kent kart uygulamasını yaygınlaştırma hedefinde olduklarını belirten kooperatif yetkilileri, bu düzenleme ile her kooperatifin yolcu kapasitesini belirleye bileceklerini kaydettiler. Havuz sistemine geçilmesi ile birlikte daha kaliteli bir hizmet verme hedefinde olan kooperatif yetkilileri yeni otobüslerle bunu sağlamayı planlıyor.
Kaynak: İHA