Kartepe'de Karla Mücadele Sürüyor

Kartepe Belediyesi soğuk ve yağışlı havadan ilçe halkının olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Kartepe'de Karla Mücadele Sürüyor
Kartepe genelinde belediye ekipleri karla mücadele konusunda yoğun bir çalışma sergilerken yolların açık kalması için belediye kendi ekip ve ekipmanı ile küreme ve tuzlama çalışmasını kesintisiz sürdürüyor. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe içi ulaşımın aksamaması için 24 saat aralıksız kar küreme, süpürme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Kartepe'de özellikle ilçe içi ulaşımın sağlandığı ana arterler, köy yolları ve Kartepe dağ yolunda çalışan ekipler vatandaşların olumsuz etkilenmemesini sağlamak için büyük çaba gösteriyor. Yüksek rakımlı bölgelerde etkisini daha çok hissettiren soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah erken saatlerden itibaren tuzlama çalışması yaptılar.

Kartepe Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekibi 5 JCB, 2 greyder, 2 loder, 1 kar küreme ve tuzlama aracı, 3 kamyondan oluşan 25 kişilik personeli ile ilçe genelinde tuzlama, kar küreme ve süpürme işlemlerinde bulunuyor.Kartepe Belediyesi karla mücadele ekipleri, loder, greyder ve kepçelerle kar küremesi yanı sıra olası buzlanmalara karşı tuzlama yaparak trafik akışını sağladılar.

Belediye yetkilileri araç sürücülerini uyararak zincir, takoz ve çekme halatı olmadan dağ yoluna çıkmamalarını tavsiye etti. Karla mücadele ekibi yağışlar süresince bölgede ring halinde mücadeleye devam edecek.
Kaynak: İHA