Kadifekale'de Heyelan Sebebiyle Okul, Cami ve Evler Boşaltıldı

İzmir Valiliği tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekiplerine inceletilen Kadifekale bölgesinde heyelan tehlikesi görülmesi sebebiyle Topaltı İlköğretim Okulu üç gün tatil edildi.

Caminin de tedbir amaçlı olarak ikinci bir emre kadar kapatılması ve işaretlenen konutların sahiplerinin evlerini boşaltması istendi.

Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

'İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 'nün bölgede alınacak güvenlik tedbirlerine esas olmak üzere alınan bu kararların yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'nca söz konusu alandaki sokakların yaya ve araç trafiğine kapatılması ve heyelanın topuk kısmından malzeme alınmaması gerektiğine dikkat çekilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nce hazırlanan raporda, Kadifekale Rakım Erkutlu Caddesi 'nin kuzey-kuzeybatısındaki heyelan nedeniyle boşaltılan ve halen ıslah çalışmaları devam eden alanda, eski heyelan yönüyle uyumlu kuzey-kuzeybatı yönlü heyelanın faaliyette olduğu, heyelan alanında halihazırda iskan bulunmadığı ve ıslah çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. '