İnci Akü, 'müşteri Memnuniyeti' Belgesi Aldı

Sektöründe ihracat lideri olan ve ilk Ar-Ge merkezini kuran İnci Akü, starter, VRLA ve endüstriyel ürün gruplarında hayata geçirdiği müşteri memnuniyeti uygulamaları ile ISO 10002 "Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi" belgesini almaya hak kazandı.

İnci Akü, 'müşteri Memnuniyeti' Belgesi Aldı
Bureau Veritas tarafından yapılan kapsamlı denetim sonucunda bu sertifikayı almaya hak kazanan İnci Akü, Türkiye 'de akü sektöründe ISO 10002:2004 belgesine sahip ilk ve tek firma oldu. Firma müşteri başvurularını ele alma süreçlerinde; cevap verilebilirlik, objektiflik, gizlilik, müşteri odaklı yaklaşım, hesap verilebilirlik ve sürekli iyileştirme başlıklarında yapılan denetimler sonucu bu belgeyi almaya hak kazandı.İnci Akü'nün aldığı 'Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi ' belgesini değerlendiren İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO 'su Göksel Paker, “Bizi bugünlere taşıyan en önemli niteliğimiz, müşteri odaklı ve geri beslemeye açık bir yapı oluşturarak misyonumuz olan müşteri memnuniyetinin artırılması, alınan öneri ve şikayetlerin hızlı çözümü ve müşterilerimize hizmet yeteneğinde gelişim sağlanmasıdır. Müşteri memnuniyeti yönetim sistemlerinde, uluslararası standartlarda gösterdiğimiz uyumu kanıtlayan bu belgeyi bağımsız ve lider bir kuruluştan almış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İnci Akü olarak ortaya koyduğumuz müşteri odaklı çalışmalarımızı bu belgeyle taçlandırdık” dedi.

Göksel Paker, “İşimiz teknoloji ama biz aynı zamanda 'İşimiz İnsan ' da diyor ve müşterilerimizin memnuniyetini ve şikayetlerini herşeyin önünde tutuyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerde bu ilkeye bağlı kalıyoruz, müşterilerimizin güvenini ve memnuniyetini pekiştirmek için çalışmaya devam ediyoruz”dediİnci Akü olarak, Müşteri Danışma Hattı ve internet üzerinden ürünler veya sunulan hizmet ile ilgili her türlü sorunun, talebin, memnuniyet ve şikayetin sistematik olarak kayıt altına alındığını ve gerekçeleriyle açıklamaların tüketicilerle paylaşıldığını dile getiren Göksel Paker, 'Tüketicilerimiz ile iletişimimizi Müşteri Memnuniyeti Politikamız çerçevesinde sürdürüyoruz. Ayrıca aldığımız şikayetler kendimizi geliştirmemiz gereken noktalar konusunda da bizi yönlendiriyor, Ar-Ge çalışmalarımız için veri oluşturuyor. Böylece, iyileştirmeye açık alanlarımızı tespit edebiliyoruz. Bu konuda sağladığımız yapılanma ile müşteri şikâyetleri yönetim sürecini en iyi şekilde yürütüyoruz. Müşteri memnuniyeti misyonunu kuruluş ilkesi olarak benimseyen bir kurum olarak bu belge standartlarımızı ortaya koymamızı sağlayacak.” diye konuştu.

Üretim sürecinde çevreye duyarlılığını en üst seviyede ortaya koyan İnci Akü, 2005 yılında ISO 14001 Çevre Yönetimi sertifikası aldı. ISO 14001-18001 Entegre sistemini uygulayan İnci Akü 'nün 2011 yılında ilk etabı faaliyete geçen ve endüstriyel ürünlerin üretimine başlandığı 2.fabrikası, Türkiye 'nin ilk Breeam Sertifikalı, Çevre Dostu Üretim Tesisi olma özelliğini taşıyor. Bunların yanı sıra İnci Akü çalışanlarına verdiği önemi, sektöründe bir ilke imza atarak 2008 yılında aldığı OHSAS 18001 İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği Standardı sertifikası ile belgeliyor.

İNCİ AKÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. HAKKINDA

İnci Akü San. ve Tic. A.Ş., Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi 'nde kuruldu. 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalara başlandı, 1986 yılında ilk ihracat gerçekleşti. Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 1997 yılında Türkiye 'de ilk defa kalsiyum (Ca) alaşımlı kurşunla akü üreterek pazara sundu. 2007 yılında akü üretiminde kaliteyi arttırmak için geliştirdiği İnci Akü İmalat Sistemi 'nin (İNİS) patentini aldı. 2009 yılında NanoGold adını verdiği nano teknolojili kapalı sistem aküyü üretti ve bu aküyü Türkiye 'de ilk kez 3 yıl garanti ile tüketiciye sundu.

İnci Akü San. ve Tic. A.Ş., bugün itibariyle, Manisa ' daki yıllık 4,5 milyon adet kapasiteli, yine Manisa 'da endüstriyel ürünlerini ürettiği 2. Fabrikası ve Ukrayna Kiev 'deki 300 bin adet kapasiteli, üç ayrı üretim tesisinde üretimini gerçekleştiriyor. Ayrıca firmanın Romanya Fagaras 'da 5 bin metrekare alan üzerine kurulu kurşun izabe tesisi de bulunuyor. İnci Akü 'nün 2010 Temmuz ayında temellerini attığı 100 bin metrakre alan üzerine kurulmakta olan Manisa 'daki 2. fabrikası Türkiye 'nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip oldu. Bu yeni tesisinin, biten 30 bin metrekarelik ilk etabında endüstriyel uygulamalar için ürünler üretilmeye başlandı. İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde, güçlü distribütörü İncitaş 'ın 200 'ü aşkın ana bayi, 3 bin 500 'ün üzerinde perakende ve 170 adet yetkili teknik servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Yurtdışında ise 90 adet distribütörüyle, 4 kıtada 70 ülkeye ihracat yapıyor.
Kaynak: İHA