Hocalı Mitingine Suç Duyurusu

İstanbul’da geçtiğimiz Pazar günü Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde katliama uğrayanları anma amacıyla yapılan mitingde atılan sloganlar ve konuşmalar için suç duyurusunda bulunuldu.

İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup Çağlayan Adliyesi 'ne gelerek, Taksim 'de Hocalı Katliamında ölenleri anmak ve yaşanan olayları protesto için düzenlenen mitingde taşınan bazı pankart ve konuşmaların suç unsuru oluşturduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Grup adına açıklama yapan Meral Çıldır, mitinge katılanların attığı sloganlar ve taşıdıkları pankartların içeriğinin nefret suç oluşturduğunu iddia etti.

Çıldır, Türkiye 'de yaşayan Ermenilerin kendilerini tehdit ve tehlike altında hissederek derneklerine başvurduklarını aktardı. Çıldır, mitinge katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in konuşmasında da benzer suç unsurları yer aldığını öne sürdü.

Grup üyeleri açıklamanın ardından Bakan Şahin ve miting tertip komitesi hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama ' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.