Heidi'den Esinlenip Okullarına Devam Ettiler

Amasya'da bir belde ilköğretim okulu yöneticilerinin çizgi film karakteri Heidi'nin aştığı zorluklardan esinlenip uyguladığı "Heidi'nin Eğitim Macerası" adlı AB projesi ile okuldan mezun olup ortaöğretime devam eden öğrencilerin oranı 2 yılda yüzde 60'dan yüzde 99'a yükseldi.

Heidi'den Esinlenip Okullarına Devam Ettiler
Amasya merkeze bağlı Ziyaret beldesinde bulunan Ziyaret İlköğretim Okulu'nun Comenius eğitim projeleri kapsamında 2006 yılında başlattığı ve İtalya, Romanya, Slovakya ile Polonya'nın da ortağı olduğu 2 yıl süreli 'Heidi'nin Eğitim Macerası ' adlı AB projesine 40 öğrencilerinin katıldığını belirten okul müdürü Abdullah Lafçı, 'Birçok zorluğa göğüs gererek eğitime devam eden çizgi film karakteri Heidi'nin ismini taşıyan proje kırsal kesimden eğitim için kentlere giden öğrencilerin yaşadıkları adaptasyon sorunlarının aşılması amacıyla hazırlanmıştı.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin farklı ülkelerde, farklı kültürlerde de benzer sorunları olduğunu görmeleri, çeşitli Avrupa okullarındaki farklı uygulamaları görmek ve paylaşılan problemlere ortak çözümler bulunması amacıyla gerçekleştirilen proje sonucunda okulumuzdan mezun olup ortaöğretime devam eden ve büyük çoğunluğu kız olan öğrencilerimizin oranı 2010-2011 eğitim-öğretim yılı sonunda yüzde 60'dan yüzde 99'a çıktı ' dedi.

Okuldan mezun olan öğrencilerin sınavla öğrenci alan okullara yerleşme oranının da 2011 yılı seviye belirleme sınavı (SBS) verilerine göre yüzde 48'den yüzde 62'e yükseldiğini vurgulayan Lafçı, 'Proje ile öğrencilerimizin ufku açılmıştır. Rekabetin ne kadar büyük olduğunun farkına varmışlardır. 40 öğrencimiz değişik Avrupa ülkelerine gitmişlerdir. Bırakın yabancı ülkeyi, ilk defa yurtdışına çıkan öğrencilerimiz vardı. Kültürel işbirliğinin geliştiği gibi öğrencilerimiz hala gittikleri ülkelerdeki öğrencilerle iletişimlerini devam ettirmekteler.

Ayrıca proje kapsamında okulumuza Heidi ormanı ve kütüphane de kazandırılmıştır ' diye konuştu.Projeye dahil edilen öğrencilerin seçiminde deneme ve diğer sosyal etkinliklerde başarılı olan öğrencileri tercih ettiklerini, bunun da rekabeti ve başarıyı beraberinde getirdiğini anlatan Lafçı, 'Şimdi okulumuzda dersler bitse bile öğrencilerimiz sınıflardan ayrılmıyor. Sınavlara hazırlık veya diğer sosyal aktivitelerin içerdiği kurslar düzenleniyor ' şeklinde konuştu.

Okul müdürü Abdullah Lafçı beraberinde Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Projeler Koordinatörü Lütfullah Aksu ile birlikte Amasya 1-2 Mart tarihleri arasında Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Ajansı tarafından Brüksel'de düzenlenecek olan 'Okulu Erken Terk ' adlı konferansa da katılacaklarını kaydetti.Abdullah Lafçı, projelerine destek olan Ziyaret Belediyesi yöneticilerine, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, okul aile birliği üyelerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA