HAS Partililer, 28 Şubat'çıların Yargılanmasını İstedi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Üniversitesi önünde yaptığı açıklamada, 28 Şubat döneminde rektörlük yapan Kemal Alemdaroğlu ve yardımcısı Nur Serter’in öğrencilere baskı yaptığını belirterek yargılanmalarını talep etti.

HAS Partililer, 28 Şubat'çıların Yargılanmasını İstedi
28 Şubat mağdurlarından biri olan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 'un eşi Sevgi Kurtulmuş ise, 28 Şubat 'a zemin hazırlayan yasaların kaldırılarak iyileştirilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan HAS Parti üyesi bir grup, '28 Şubatçılar yargılansın' pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Partililer adına konuşan İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, “Bugün burada 28 Şubat 'ın İstanbul 'daki sorumlularını teşhir edecek onların da soruşturulmasını isteyeceğiz. 28 Şubat sürecinde en çok rahatsız edilen kesim üniversitelerdi. İstanbul Üniversitesi 28 Şubat uygulamaları için sembol bir mekandır. Çok sayıda öğretim elemanı ve binlerce öğrenci baskı gördü. İşinden olanlar öğrenimine ara verenler ve okullarını terk edenler oldu. İstanbul Üniversitesi 'nde yasalara rağmen başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan öğrenci ve ailelerine hakaret eden baskı kuran ikna odaları kurarak insanların üzerine baskı uygulayan üniversiteyi kışlaya çeviren dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve yardımcısı Nur Serter 'dir. Savcılara buradan sesleniyorum. Bu insanlar için gerekli işlemleri yapınız. Bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Bekaroğlu, “Hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz sorumlulardan biri de dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır 'dır. İmam hatip liselerinin kapısını kapatan polisin çocuklara kötü muamele yapması emrini veren baskı kuran insanlara hakaret eden Erol Çakır hakkında da suç duyurusunda bunuyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekaroğlu, dün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 'in katılmasına atıfta bulunarak 28 Şubat 'ın hala devam ettiğini savundu. 28 Şubat 'ın mağduriyetlerinin devam ettiğini anlatan Bekaroğlu, “Dün Milli Güvenlik Kurulu 'nda eğitim ve öğretmen açığı konuşuldu. Eğer Milli Güvenlik Kurulu 'nda hala ülkenin eğitimi konuşuluyorsa 28 Şubat devam ediyor demektir. “ ifadesini kullandı.


Eyleme katılan Numan Kurtulmuş 'un eşi Sevgi Kurtulmuş ise, gazetecilerin 28 Şubat mağduru olmasını hatırlatması üzerine şunları söyledi: “28 Şubat 'ın kanun olarak düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Anayasa başta olmak üzere 28 Şubat 'a neden olan bütün yasal düzenlemelerin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.Yoksa bugün kısmi bir iyileştirme olur bir müddet sonra kendini güçlü hisseden yine aynı şekilde birilerinin ensesinde boza pişirebilirler.”