Hacettepe'de Nakil: Acılı Baba, Oğlundan Alınan Organları Defin İçin İstedi

İzmir'in Çeşme ilçesinde geçirdiği trafik kazasından sonra kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan gencin ailesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan organ naklinden sonra Şevket Çavdar'ın ölümüyle bir kere daha üzüldü.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyada ilk defa 27 yaşındaki Çavdar'a yapılan çift kol ve çift bacak nakilinin başarısız sonuçlanması ve Çavdar'ın hayatını kaybetmesi, bağışçı aileyi de üzdü. Başka hayatlar için oğlunun organlarını tereddüt etmeden bağışladıklarını söyleyen acılı baba Kazım A., Akdeniz Üniversitesi'nde ilki yapılan yüz, kol ve bacak nakilleriyle tıbbi müdahalelerin ilerlediğini düşünerek bağışta bulunduklarını söyledi.

Oğullarının iki kol ve iki bacağının nakledildiği Şevket Çavdar'ın ölümünün kendilerini de çok üzdüğünü aktaran Kazım A., yetkililerden bağışlanan uzuvları oğullarının mezarına defnetmek için istediklerini belirtti. Kazım A., 'Talebim şu: Getirsinler, nasıl aldılarsa. Madem uymazmış, getirsinler defnedelim mezarına. Başka bir talebimiz yok. Eğer imkan yoksa kalsın. Yasaksa biz devlet değiliz, karşı gelecek durumumuz da yok. ' dedi.