Göknar Ağacı Kü'de Masaya Yatırılacak

Kastamonu Üniversitesi, 12-14 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Göknar Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

Üniversite olarak fen bilimleri alanında ilk defa uluslararası sempozyum yapacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını dile getiren Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, aynı zamanda sempozyumda Uluslararası Ormancılık Araştırmaları Birliği (IUFRO) 'nin üç alt bölümünü aynı bilimsel aktivitede bir araya getirmekle de yine bir ilki gerçekleştireceklerini belirtti.

Sempozyum eş başkanlıklarını Viyana Bodenkültür Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Göknarlarının Silvikültürü ve Ekolojisi Gurup Başkanı Prof. Dr. Raphael Klumpp, İtalya Tarım Araştırmaları Konseyi Araştırmacısı ve Akdeniz Çamlarının Genetik Kaynakları ve Islahı Gurup Başkanı Dr. Fulvio Ducci ile Danimaraka Kopenhag Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Noel Ağacı Gurup Başkanı Ulrik Brauner Nielsen 'in yürütüleceği belirtildi.

Uluslararası Göknar Sempoyunu 'na 10 günlük duyuru süresince ABD, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İtalya, Cezayir, Makedonya, Karadağ, Romanya, İran, Almanya, Avusturya, Yunanistan ve Türkiye gibi ülkelerden toplam 40 bilim adamı ve araştırmacının başvurduğu belirtildi. Sempozyumun en önemli ayağını dünyada Noel ağacı yetiştiriciliği için Amerika ve Avrupa 'da en çok tercih edilen ağaç türü olan, Batı Karadeniz Göknarı'nın gerek arazi incelemeleri gerekse bildirilerle masaya yatırılacak olması teşkil ediyor.