Giresun'da İslami Düşünce Konferansları Devam Ediyor

Eynesil EBRAR Eğitim ve Dayanışma Platformu tarafından her ay düzenlenen "İslami Düşünce Konferanslarının beşincisi gerçekleştirildi.

Giresun'da İslami Düşünce Konferansları Devam Ediyor
19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, konuşmacı olarak katıldığı konferansta Kuran-ı Kerim 'i anlamanın peygamberin sünnetini hayata geçirmek olduğunu söyledi. Peygamberimizin 23 yıl boyunca Kuran 'ı Kerim 'i anlayıp yaşamaya çalıştığını hatırlatan Prof. Okuyan 'Biz peygamberi bir misyonu nasıl sürdürülebiliriz? Sorusunu kendimize sorarak bunun ancak Kuran merkezli bir hayat standartlarını tutturmakla mümkün olacağına kanaat getirdik. Kuran bizim neyimiz olur? Hayatımızdaki yeri nedir? Kitap neden geldi? Bizim kitapla irtibatımız nasıl olacak? Sorularına doğru cevaplar verirsek Kuran 'la iletişimimizin adresini doğru belirleriz ' dedi.

Kuran'ı Kerim 'in ölüler kitabına dönüştürüldüğünü de iddia eden Prof. Okuyan 'Kitabı ölüler kitabına dönüştürdük. Evet, kitap ölüler kitabıdır. Ama yatan ölülere değil gezen ölülere hitaptır. Gezen ölüleri diriltsin diye gönderilmiştir. Kuran-ı Kerim 'i mezarlık kitabına dönüştürmek kitabı hiç tanımamak demektir. Ayrıca Kuran bizim evlerimizde ölümcül hastalar olduğunda gündemimize geliyor. Ölülere okunmaya çalışılan kitabın hayatında Kuran-ı Kerim 'e yer vermeyenleri giderayak kurtarmaya dönük bir çabaya dönüşmesin ' diye konuştu.
Kaynak: İHA