Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Çorum'a 130 Milyon Tl'lik Yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılı içerisinde Çorum'a 130 milyon tutarında yatırım yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Çorum'a 130 Milyon Tl'lik Yatırım
Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırımlarını değerlendiren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 2012 yılında bakanlığın Çorum'a göstermiş olduğu ilginin gözler önünde olduğunu söyledi.

Bu yılki yatırımların başında öğrenci yurtlarının geldiğini dile getiren Uslu, her geçen büyüyen ve büyük katkılar sağlayan Hitit Üniversitesi ile birlikte, öğrenci kapasitesinin arttığını ve öğrenci yurtlarına büyük bir ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öğrencilerin sıkıntılarını gidermek amacıylabakanlık tarafından il merkezinde 750, Osmancık ilçesinde ise 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapılacağını açıklayan Uslu, ayrıca Bayatlı gençlerin en büyük arzusu olan sentetik çim yüzeyli futbol sahasına bu yıl kavuşacağını belirtti.

Çorum Belediyesi ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında 2011 yılında imzalanan protokol gereği Çorum'a 15 bin kişilik stadyum kazandırılacağını hatırlatan Uslu, '25 Ekim 2011 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü arasında yapılan protokol sonucunda ilimize 15 bin kişilik stadyum ve spor tesisleri kazandırmış olacağız. Belediye Başkanımız mevcut stadyum alanında imar değişliği yaparak bu alana modern iş merkezi ve çok katlı apartmanlar yaparak şehringörüntüsünde, mimarı dokusunda gözle görünür değişiklik yaşatacaktır.

Çorum'da imzalanan protokole göre, uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek 3 bin 500 kişilik spor salonu, seyirci tribünleri bulunan sentetik yüzeyli atletizm pisti, sporcu eğitim merkezi ve hizmet binasına, ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün gösterdiği yerlerde yapılacak olan spor salonlarına kavuşmuş olacaktır ' dedi.

Uslu, Çorum'a yapılacak yurtların yatırım bedeli yaklaşık 29 milyon TL, spor tesislerinin yatırım bedelinin ise yaklaşık 100 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilimize yapacağı yatırım bedeli toplamda yaklaşık 130 milyon TL olduğunu kaydeden Uslu, yapılacak yatırımlardan dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür etti. Çorum'un Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan istediği yatırımları aldığını kaydeden Uslu, Bakan Kılıç'ın Çorum'a ayrı bir önem verdiğini, bir kez daha yapılacak olan yatırımlarla gördüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA