Gazprom, Gözünü Yunan Enerji Kuruluşlarına Dikti

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gazprom Export Genel Müdürü Alexander Medvedev, Yunan yetkililerle doğalgaz alanında işbirliği için görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde doğalgaz talebindeki artışın yanı sıra Yunanistan enerji kuruluşları DEPA ve DESPA 'nın özelleştirilmesi yönündeki çalışmalar da ele alındı.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gazprom Export Genel Müdürü Alexander Medvedev'in Atina 'da Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Giorgos Papaconstantinou ve Rus doğalgazının Yunan piyasasına aktarımını yürüten devlet şirketi DEPA 'nın Yönetim Kurulu Başkanı Harry Sachinis ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Ana konusunu başta Yunanistan doğalgaz talebindeki hızlı artış ile kış dönemindeki doğalgaz tedariki olmak üzere doğalgaz piyasalarındaki genel durum oluşturan görüşmelerde tarafların ayrıca Yunanistan enerji kuruluşları DEPA ve DESPA 'nın özelleştirilmesi yönündeki çalışmaları da ele aldıkları belirtildi. Yunan tarafının Gazprom Grubu 'na, bu kış yaşanan aşırı soğuk dalgası sırasında sözleşme limiti üzerinde ek doğalgaz tedarikinde bulunduğu için teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.