Gaspçıların İlginç Savunması

Adana'da gece evine giden üniversite öğrencisinin "Seni şişleriz" diyerek 5 lirasını ve cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, "Biz onu gasp etmedik, parasını o bize verdi" diyerek kendilerini savundu.

Gaspçıların İlginç Savunması
İddiaya göre, merkez Çukurova ilçesi Dilberler Sekisi üzerinde otoyol köprüsü kenarındaki yaya üst geçidinden gece evine gitmekte olan üniversite öğrencisi Ömer Faruk Tekin'in yanına yaklaşan 2 kişi, 'İsmail'i tanıyor musun? ' diye sorduktan sonra para istedi. Tekin para vermeyince gaspçılardan biri bıçak, diğeri de şiş çekerek 'Parayı vermezsen seni şişleriz ' diyerek tehdit etti.

Bunun üzerine korkan öğrenci, cebindeki 5 lirayı ve cep telefonunu şahıslara vererek olay yerinden kaçtı. Uzaklaştıktan sonrapolisi arayan Ömer Faruk Tekin, gasp edildiği ihbarında bulundu. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği dedektifleri, öğrenciden zanlıların eşkalini aldı. Eşkal üzerine çalışma başlatan polis, aynı gece Salih Ö. (19) ve A.Y. (16) isimli 2 zanlıyı yakaladı.

A.Y. yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyete getirilerek teşhis yaptırılan. öğrenci de zanlıları teşhis etti. Ancak zanlılar, 'Biz arkadaşı gasp etmedik, parayı o bizekendi verdi ' dedi

Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA