Eşi Vefat Eden Kadınlara Ayda 250 TL Verilecek

Eşi vefat eden muhtaç kadınlara ayda 250 TL nakdi yardım yapılacağı bildirildi.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Ayda 250 TL Verilecek
Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı ' Proje kapsamında içinde Malatya'nın da bulunduğu 10 ilde eşi vefat etmiş dul, boşanmış ve eşi cezaevinde olan kadınlara yönelik sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde olup olmadıkları konusunda alan araştırması yapıldığını söyledi.

Tepe, 'Bu alan araştırmasında bu kadınların karşılaşmış oldukları sorunlar tespit edilmiştir. Tespit edilen hususlarayönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı Toplantısı ' yapılmıştır. Öncelikli olarak eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programının başlatılması kararı verilmiştir ' ifadelerini kullandı. Tepe, 'Vakıf Mütevelli Heyetince muhtaç olduğu tespit edilen ve buna bağlı olarak eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli sosyal yardım programına alınanlar hak sahibi olarak belirlenecektir. Haksahibi olarak belirlenen eşi vefat etmiş dul kadınlara aylık 250 TL nakdi yardım yapılacak olup ödemeler 2'şer aylık dönemler halinde yapılacaktır.

Bütün nakdi yardım ödemeleri merkezi sistem tarafından Ankara'dan vatandaşların hesap numaralarına aktarılacaktır. Ayrıca hak sahibi kadınların medeni ve sosyo-ekonomik durumlarındaki değişiklikleri her ay sistemde yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak olan sosyal incelemelerle takip edilecektir. Ek olarak 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumdabulunan ve eşi vefat etmiş kadınların ihtiyaçları olması durumunda SYDV tarafından verilen, kömür, şartlı eğitim ve sağlık yardımı, giyim, gıda, eğitim materyali gibi yardımlardan da yaralanmaları sağlanacaktır ' dedi.

Kaynak: İHA